середа, 21 лютого 2007 16:16

Леонід Удовенко взимку прибирає маршрутки

52-річний Леонід Удовенко з Тернополя взимку підробляє на місцевій автостанції. Він замітає та миє підлогу в автобусах та маршрутках. Отримує 5 грн за одну машину.

— Це хороша робота, — каже чоловік. — Усе життя працював двірником, а потім мене звільнили. Освіту маю три класи — ні на яку іншу роботу не претендую. Моя кума працює на автостанції, продає квитки. Вона дружить з усіма водіями і знає їхні проблеми. Водії часто лінуються чи не встигають вимітати талий сніг з автобусів та маршруток. А до вечора у салоні — ціла повінь.

Жінка домовилася з водіями, що Леонід підмітатиме та митиме салон. У міських маршрутках прибирає двічі на день — в обід та ввечері. У міжміських — раз на день. В автобусах, буває, і тричі на день — залежно від погоди. Про оплату касирка не домовлялася. Удовенко бере, скільки дадуть водії. Коли снігу небагато — гривню чи дві, коли дуже брудно — п"ять.

— Я працюю без вихідних, — розповідає Леонід. — У січні заробив 460 гривень. У лютому — снігу більше, гадаю, вийде навіть більше 600. Гроші витрачаю на їжу і на зерно для курей. Економлю, як тільки можу, бо підмітати маршрутки навесні не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Удовенко взимку прибирає маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути