пʼятниця, 01 жовтня 2010 00:24

Голуби з"їдають щодня п"ять кілограмів насіння

Автор: фото: Тетяна Щербатюк
  Туристи фотографуються з ручними голубами біля Львівського оперного театру. Володимирові Кравчуку залишають на насіння по 5–10 гривень
Туристи фотографуються з ручними голубами біля Львівського оперного театру. Володимирові Кравчуку залишають на насіння по 5–10 гривень

Володимир Кравчук, 60 років, щоранку годує голубів перед Оперним театром у центрі Львова. Приносить повну торбу соняшникового насіння.

— Вони ручні. Голубів легко приручити. Погодуєш три-чотири рази — і вони вже на руку сідають.

Чоловік насипає зерна на долоню 4-річної Аліни Чоногуз. Дівчинка прийшла на площу з бабусею. Простягає долоню з насінням. Голуби сідають на руку, дзьобають. Кравчук підсипає ще.

— Потом дасте кілька гривень на зернята, — упівголоса каже бабусі дівчинки.

Жінка виймає 10 грн. Простягає Кравчуку. Фотографує внучку з голубами. Щодня на площу перед Оперою приходять сотні туристів. Багато з них хочуть зробити знімок із пташками. Володимирові дають по 5–10 грн.

— Людей завжди зворушує, що пташки довірливо йдуть до рук, — каже чоловік. — Найщедріші весільні пари. Можуть 50 гривень дати, часом і сотню. Але то тілько на вихідні.

Володимир Кравчук купує соняшникове насіння на ринку. За мішок платить 200 грн. За день згодовує голубам до 5 кг. Мішка вистачає на кілька тижнів. За день від туристів отримує до 200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Голуби з"їдають щодня п"ять кілограмів насіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути