пʼятниця, 16 липня 2010 06:57

На пиві Олена Івашевич щодня заробляє 500 гривень

Киянка 32-річна Наталія Спаровська торгує сонцезахисними окулярами. До стенду підходять пасажири, що виходять із метро Вокзальна.

— Народ масово їде на море. А тут — я. Щойно  розвидниться від хмар, так у мене одразу й черга, — Наталя протирає фетром скельця окулярів. — Здебільшого беруть "очі" по 30–50 гривень. У травні такі ж коштували 100–120. Добре беруть "арібаум" та "капельки", як у Елвіса Преслі.

Наталія працює на господаря. На роботу виходить у восьмій ранку. Стоїть до смеркання. Вихідна раз у тиждень. Отримує 10% від виручки. Хмарного дня має 120–130 грн. У спеку — вдвічі більше. Господар розраховується щодня. На вокзалі бувають крадіжки.

— Позавчора підходять двоє хлопців і починають міряти. Взяли одні за 100 гривень, потім за 60. Потім ще інші. а потім вдягнули пару і пішли. Добре, що міліція недалеко була.

Заробіток продавців квасу, пива та морозива теж залежить від виторгу. Власники точок платять поденно. За день — до 400.

— Торік я найнялася торгувати в ятці в Гідропарку, — розповідає Тамара Соколенко, 38 років. Жінка живе поряд, на житломасиві Лівобережний. — За місяць заробляла десь 4 тисячі гривень. Знайшла спосіб збільшити виторг. Я посилала сина на фабрику морозива. Він там купував оптом два ящики і привозив мені на "точку". За рахунок того ми заробляли ще 3 тисячі.

На кожну пляшку ставлю націнку три гривні

26-річна Олена Івашевич носить холодне пиво на пляж. Живе в місті Приморськ Запорізької області.

— Я зараз у відпустці за власний рахунок. Побачила, що сусідка носить на пляж морозиво. Ящик розходиться за 10 хвилин. То її чоловік велосипедом підвозить морозиво з оптової бази.

Олена закуповує гуртом пиво та лимонад. Пляшка 0,5 л "Оболонь Соборне" кошту 4 грн.  "Чернігівське біле" — по 4,90. Ніч охолоджує напої у льосі. Потім складає у ящики з пінопласту, засипає кубиками льоду.

— За раз вивожу 30 пляшок. На кожну ставлю націнку 3 гривні. За день заробляю півтисячі. А витрати в мене — тільки на таксі. Щоб довести товар з оптової бази.

Заробив на машину за два місяці

31-річний Віталій торгує охолоджувальними пов"язками в Євпаторії, що в Криму.

— У травні брат приїздив із Росії, — розказує. — Показував нове диво — охолоджувальні пов"язки та бандани "Айсдей". Усередині гранули особливого полімеру. Якщо "Айсдей" помістити на півгодини в холодну воду, гранули починають збільшуватися. Пов"язка залишається холодною кілька днів і добре охолоджує тіло. Я замовив їх із Москви, в компанії "Соктех" по Інтернету. Одна охолоджувальна пов"язка обходиться мені у 3 гривні. Комірець — 5, бандана — 6. А я те все продавав оптом із потрійною накруткою. От і весь секрет. У мене товар сотнями коробок розбирають. Тільки встигай замовляти.

— Я родом із Черкащини. Сусіди як почитають у газеті, обзавидуються. Того прізвища не кажу вам.

Чоловік працює два місяці. Каже, що вже заробив на нову машину.

Зараз ви читаєте новину «На пиві Олена Івашевич щодня заробляє 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути