Ексклюзиви
пʼятниця, 09 липня 2010 00:16

Адвокат узяв 300 доларів і зник

"Я подала в суд. Найняла адвоката, дала аванс 300 доларів. А він зник, на дзвінки не відповідає. Як його знайти й повернути гроші?"

Запитує Юлія Полюдова з м. Бровари Київської обл.


Відповідає Олександр Кротенко, 24 роки, радник юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс".

Звертаючись до адвоката, насамперед вимагайте свідоцтво на право адвокатської діяльності. Там зазначено прізвище, ім"я та по батькові, номер свідоцтва й дата його видачі. Їх можна перевірити на інтернет-сайті Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури www.vkka.gov.ua або подзвонивши на (044) 279 84 00.

Завжди укладайте договір про надання правової допомоги. До нього обов"язково впишіть порядок оплати та повернення грошей.

Послуги адвоката чи юриста оплачуйте поступово. Зазвичай платять перед черговим судовим засіданням.

Жодна установа не може дати гарантій. Але ви можете поскаржитися на недбале виконання обов"язків у дисциплінарну палату кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури вашої області. Її адресу вам дадуть у місцевому або обласному апеляційному суді, обласному управлінні юстиції.

Якщо адвокат отримав гроші й не виконав ніяких дій чи зник — пишіть заяву в прокуратуру. Посилайтеся на статтю 190 Кримінального кодексу — шахрайство.

Якщо ви укладали угоду з юристом, який не має статусу адвоката, звертайтеся в Держспоживчстандарт. У скарзі детально опишіть ситуацію. Також напишіть заяву про дозвіл місцевому управлінню Держспоживчстандарту провести позачергову перевірку діяльності цього юриста.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат узяв 300 доларів і зник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути