Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 19:21

За літр березового соку просять 50 копійок

Цієї весни у Волинській області планують заготовити 1000 т березового соку.

Без лісового квитка і сплати внеску збирати сік заборонено. Єдиним заготівельником в області виступає підприємство "Волиньліс". Порушників вираховують і штрафують мобільні групи працівників лісництв, природоохоронних і правоохоронних органів.

Березовий сік на Волині переробляють шість консервних цехів. Частину експортують до Польщі й Канади. Місцеві супермаркети сік купують неохоче.

— Відпускна ціна волинського соку — 7,50–8,50 гривні за 3 літри, — каже провідний спеціаліст відділу лісового господарства Майя Войтенко, 38 років. — Тим часом інші українські виробники продають за 5 гривень. Тому волинський сік у Донецькій, Харківській, Запорізькій і Луганській областях не купують. Іще кілька років тому ми постійно продавали його на сході країни.

На базарі в Луцьку 1 л березового соку відпускають за 50 коп. Волиняни везуть його до Львова і продають там утричі дорожче.

Зараз ви читаєте новину «За літр березового соку просять 50 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути