Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 07:13

У Львові висадять маргаритки та віоли

Працівники комунального підприємства "Зелений Львів" готуються висадити у центрі міста перші квіти: маргаритки, віоли, аюги та гвоздику. До Великодня такі клумби з"являться у Шевченківському районі та на площі Міцкевича.

— Це дворічні квіти, не бояться перепадів температури, — розповідає Надія Мичка, 50 років, директор "Кортумівки", дочірнього підприємства "Зеленого Львова". — Вперше висаджуватимемо гвоздички. Це низькорослі сорти, які мають вузенькі листочки, що здаються припиленими. Усі квіти на Великдень розцвітуть.

Інші клумби на львівських вулицях заквітчають пізніше, на початку травня. Висаджуватимуть сальвії, чорнобривці, бальзамін, настурцію, агератум і петунію. Насіння цих квітів висіяли у теплицях ще наприкінці січня. До посадки готують 120 тис. саджанців.

— Наші квіти в основному садитимуть на квітниках біля районних адміністрацій і на дорожніх розв"язках, — розповідає Ігор Бабій, директор комунального підприємства.

Аби засадити квадратний метр клумби квітами, що вирощує "Зелений Львів", потрібно 100 грн. Ціни на розсаду тут удвічі нижчі, ніж в інших підприємців.

Зараз ви читаєте новину «У Львові висадять маргаритки та віоли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути