четвер, 26 липня 2007 07:01

Сироти вивчали весільні обряди у горах

Із тритижневого відпочинку в Карпатах повернулися 16 сиріт Коропецької школи-інтернату, що в Монастирському районі Тернопільщини. У міжнародному таборі "Нове покоління" у Ворохті Івано-Франківської області вони вивчали народні звичаї, співали весільних пісень й організовували вечорниці.

— Таборували близько 650 сиріт із 23 інтернатів України, — розповідає 33-річна Тетяна Магера, волонтер тернопільського Червоного Хреста. — Діти до 15 років жили на стаціонарних базах, старші — у наметах. Коропівчан поділили на чотири групи. Вони бачилися лише в їдальні — настільки щільно розписали їхній день у гуртках.

Молодші відпочивальники шили підковдри на швейних машинках, вчилися співу й бойового гопака. Старші ходили в походи на гори Хом"як і Говерла, переправлялися через гірську річку по канату.

За відпочинок сиріт заплатив канадський благодійний фонд "Нове покоління". Дружина президента України Катерина Ющенко приїжджала до сиріт у Ворохту на три дні. Кожній дитині перша леді подарувала медалик із назвою табору й компакт-диски з колисковими.

Зараз ви читаєте новину «Сироти вивчали весільні обряди у горах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути