Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2006 18:05

Митрополиту Гораку — шістдесят років

1 березня владиці Львівському і Сокальському УПЦ КП Андрієві Гораку виповнилося 60 років. До Львова на святкування ювілею приїхали шість єпископів, десять народних артистів.

Святкування ювілею розпочалося урочистою літургією в храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Ще 28 лютого на засіданні Священного синоду Патріарх Філарет привітав владику Андрія й нагородив його орденом святого апостола Андрія Первозванного (ІІ ступеня). Ще й подарував панагію — відзнаку за заслуги перед Церквою.

— У православній церкві Київського патріархату владика Андрій Горак є другою за значимістю особою після Філарета, — каже релігієзнавець Андрій Юраш, 37 років. — Він хоч і не очолює об"єднане православ"я, але є тою людиною, навколо якої об"єднуються інші.

Своїми наставниками митрополит Андрій вважає покійного митрополита Львівського і Тернопільського Миколая Юрика та Патріарха Філарета.

— Скільки Господь буде давати мені сили, — каже владика Андрій, — я буду віддано працювати для розбудови нашої помісної церкви, Київського патріархату, перебуваючи у послухові Святішому Патріархові Філарету.

Митрополит Горак народився в селi Поляна Миколаївського району Львiвської областi. Навчався в Ленiнградськiй духовнiй академiї. З 1992 року перейшов до УПЦ Київського патрiархату. У 1995 році митрополит Андрій Горак став постійним членом i секретарем Священного синоду УПЦ Київського патрiархату.

Зараз ви читаєте новину «Митрополиту Гораку — шістдесят років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути