Ексклюзиви
неділя, 05 березня 2006 17:56

Матіос презентувала книгу пошепки

Попри втрату голосу письменниця Марія Матіос таки приїхала до Львова на презентацію своєї книжки "Містер і місіс Ю в країні укрів" (вид-во "Піраміда"). При тому не зле виглядала: чорну спідницю та сорочку гарно освіжали білі коралі,  на грудях зав"язані у вузол.

Проблеми з голосом, як з"ясувалося, у письменниці виникають часто — кілька разів на рік. І цього разу говорити жінка могла лише пошепки. Презентацію назвали такою, що пройшла по секрету.

— Сьогодні в мене, як і після кожної нової книжки, — прошепотіла письменниця, — тремтить душа, бо львівський читач дуже вибагливий і примхливий. Боюся, що я можу бути депортована через дуже жорстку оцінку української дійсності, яку я запропонувала у цій книзі.

На цей раз Марія Матіос спробувала себе у жанрі політичної сатири. Пояснила це словами Ліни Костенко: "Душа пройшла всі стадії печалі, тепер уже сміятися пора". Зізналася також, що писала книгу з "великою лютістю і шаленством" на політичні процеси в Україні. Поштовхом до написання роману для Матіос став перегляд  американського фільму "Містер і місіс Сміт" — про бійки між людьми, які одне без одного не можуть жити.

— Я хочу, щоб ця книга поєднала Ю і Ко. Поки ці букви розділені – це абсурд, — сказала письменниця, маючи на увазі Віктора Ющенка та Юлію Тимошенко. Після презентації всі журналісти отримали нову книгу в подарунок. Дарувати ж роман Ющенкові чи Тимошенко Марія Матіос не збирається, бо знає людей, які це зроблять ще швидше за неї.

Зараз ви читаєте новину «Матіос презентувала книгу пошепки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути