вівторок, 15 квітня 2008 07:13

Лілія Чернова виконала танець живота із шаблею

Автор: фото: Олена Власова
  15-річна Анастасія Стасюк — переможниця фестивалю східних танців у категорії юніорів. Дівчина два роки займається танцями
15-річна Анастасія Стасюк — переможниця фестивалю східних танців у категорії юніорів. Дівчина два роки займається танцями

У неділю в Рівному вперше провели фестиваль східних танців "Захаріт-2008". Прийшли позмагатися 64 танцюристок. Найменшим учасницям 6–7 років.

У залі Палацу дітей та молоді гамірно. Учасниці брязкають браслетами та прикрасами. Усі танцюють босі. Дівчатам дають по хвилині, щоб показати себе. Соло та шоу-номери дозволяють лише фіналісткам.

— Журі оцінює ритмічність, техніку, костюми, — каже організатор фестивалю Оксана Пінська, 41 рік. Вона очолює клуб східного танцю "Орхідея".

20-річна Лілія Чернова танцює з шаблею. Кладе її на стегно й вигинається назад, потім тримає зброю на голові. Під час цього  тіло погойдується в такт пісні.

— "Я для тебе танцюю, але тобі не корюся" — так перекладаються ці рухи, — пояснює Лілія. – Я вчила танець півроку. Тут багато складних па. Важко утримати баланс. Шабля справжня, купила її для виступу.

Переможниця 15-річна Анастасія Стасюк із клубу "Шехерізада" костюм шила сама.

— Два місяці на це затратила. — розповідає — На тканину, бісер та пайєтки іде 500–1500 гривень. Є й дорожчі костюми.

Ідеї дівчата почерпають у серіалах та кінофільмах. Тренуються щодня, навіть удома.

— Східні танці можна виконувати в будь-якому віці, з будь-якою комплекцією. Є животик чи немає — не проблема, — вважає 23-річна танцюристка Оксана Ошатюк.

Журі відібрало по 5–7 фіналісток із кожної вікової групи. Переможниці представлятимуть область на всеукраїнському чемпіонаті у Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Лілія Чернова виконала танець живота із шаблею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути