пʼятниця, 15 червня 2007 07:13

Двійнята Кислови чують дзвін і барабани

Глухих від народження Павла та Максима Кислових, 2 роки 11 місяців, із Жидачева на Львівщині прооперували в Міжнародному центрі слуху й мови у Варшаві. Хлопцям вживили електронні імплантати, за допомогою яких діти навчаться розрізняти звуки та говорити. За апарати заплатили 50 тис. євро. Гроші виділили з депутатського фонду Львівської облради.

— Нам пропонували безплатну операцію в столиці, їх роблять зо три десятка щороку, — розповідає мати хлопчиків Богдана Кислова, 32 роки. — Діти були в черзі під номерами 409 та 412, а лікарі радили зробити операції, доки хлопцям не виповниться п"ять років. Ми не могли чекати.

У Варшавській клініці Кислови провели 10 днів. Лікарі прооперували дітей і встановили в апаратах початковий діапазон звуків.

— Павло та Максим чують дуже голосні звуки, коли дзвенять дзвони чи б"ють барабани, — веде далі Богдана. — Поступово апарати підсилюватимуть, аби хлопці чули всі звуки. Нам доведеться ще 5–6 разів з"їздити до Варшави, щоби налаштувати апарати.

Прилади нині завеликі для хлопців. Аби малюки не губили їх, батьки прив"язують апарати до голів спеціальними гумками і пов"язують бандани. Через півроку Павло та Максим розрізнятимуть усі звуки й учитимуться говорити. Батьки сподіваються, що хлопці підуть до звичайної школи з однолітками.

Зараз ви читаєте новину «Двійнята Кислови чують дзвін і барабани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути