четвер, 13 грудня 2007 07:06

Частину військового полігона пропонують передати парку

Керівництво Яворівського національного природного парку на Львівщині звернулося до Верховної Ради України з проханням передати під заповідник 4 тис. га території військового полігона.

— Ця територія має подвійне підпорядкування — парку та військовим лісгоспам, — розповідає директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк, 59 років. — 2006 року Старичівський лісгосп провів там величезну вирубку. Ми висловлювали своє невдоволення, та на наші зауваження ніхто не звернув уваги. Наступного року знову планують вирубку деревини.

Яворівський національний парк — найменший в Україні. Він межує з природним заповідником "Розточчя" та Яворівським військовим полігоном. Його 1998 року створили на базі Яворівського регіонального ландшафтного парку та прилеглих територій Старичівського й Магерівського військових лісгоспів. Територія — 7108 га, 4 тис. із них приєднали без вилучення у землекористувачів. Керівництво парку вимагає, аби цю територію повністю передали їм.

— У майбутньому ця територія може стати заповідною зоною, — каже Михайло Біляк. — Керівництво Яворівського полігона не погоджується з нами.

Зараз ви читаєте новину «Частину військового полігона пропонують передати парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути