середа, 02 квітня 2008 07:08

Андрій Котельник захищатиме титул чемпіона світу у Львові

30-річний львів"янин Андрій Котельник, чемпіон світу з боксу за версією WBA, у серпні-вересні має захищати свій титул. Найімовірніші суперники — британці Рікі Гаттон і Джуніор Віттер. Львів"янин хоче провести бій у рідному місті — у будівлі цирку або велотреку СКА.

22 березня у столиці Уельсу Кардіффі відбувся титульний бій, у якому Андрій став чемпіоном світу за версією WBA. Він здобув перемогу технічним нокаутом над чинним чемпіоном Гевіном Різом із Великої Британії за 25 секунд до завершення поєдинку.

— Я обіцяв менеджеру привезти чемпіонський пояс. А він зобов"язався організувати перший захист у Львові, — каже Андрій. — У рідному місті я виборов перший професійний титул п"ять років тому.

Котельник виступає за німецький клуб "Юніверсум Бокс-Промоушенс", за який раніше боксували брати Клички. У середині квітня представники клубу на чолі з Клаусом-Пітером Колем приїдуть до Львова святкувати перемогу Андрія.

— Колись у "Юніверсуму" було двадцять спортсменів, серед них шість чемпіонів світу. Зараз — більше півсотні боксерів. Беруть не якістю, а кількістю, — дорікає львів"янин. — Поєдинки іноземцям організовують неохоче. Цікавлять тільки німці. Можливо, після моєї перемоги ставлення зміниться.

Уже за тиждень після титульного бою Котельник грав із друзями у футбол у Львові. Незабаром хоче поїхати відпочивати в Карпати з дружиною Тетяною і однорічною донькою Вікторією.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Котельник захищатиме титул чемпіона світу у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути