четвер, 06 травня 2010 00:15

Товстих їжаків змушували бігати й плавати

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Британського їжака вагою 2,3 кілограма сфотографували на терезах у ветеринарному центрі допомоги дикій природі. Там його лікували від ожиріння
Британського їжака вагою 2,3 кілограма сфотографували на терезах у ветеринарному центрі допомоги дикій природі. Там його лікували від ожиріння

У Великій Британії 14 їжаків пройшли курс зі схуднення у ветеринарному центрі допомоги дикій природі. У травні їх випустили на волю з нормальною вагою — 500 г. Доти вона перевищувала норму в чотири-п"ять разів.

— Тварини погладшали, коли їли пташиний корм, хліб та горішки, — говорить 30-річна працівник центру Сара Коуен. — Підбирали їжу в садках і на клумбах. Розтовстіли так, що не могли згортатися в колючі клубки і захищатися від хижаків. Вага деяких становила 2,3 кілограма. Вони стали подібні на футбольні м"ячі. Могли лише сидіти й повільно пересуватися.

У лютому тварин посадили на дієту. Вона виключає вживання хліба, горіхів і корму.

— Коли їжаки скинули по 500 грамів, їм приписали фізичні навантаження, — продовжує Сара. — Вони бігали в спеціальному колесі. Наші спеціалісти їх підганяли, бо тварини стали лінивими. Плавали по кілька хвилин на день. Після цього самопочуття їжаків покращилося, нормалізувалася робота серцево-судинної системи, вони почали легше дихати. Вживали продукти з високим вмістом протеїну.

Це не перший випадок лікування британських їжаків від ожиріння. Декілька місяців тому в ветеринарній клініці для диких тварин у графстві Букінгемшир лікувався їжак-альбінос Сніжок. Маса його тіла перевищувала норму втричі і становила 1,5 кг.

Торік реабілітаційний курс пройшов їжак Джордж з англійського графства Суррей. Важив 2,3 кг. Лікарі не знайшли жодних відхилень, він просто любив їсти. За півроку дієт і фізкультури наблизився до нормальної ваги і став важити 700 г. Після схуднення шкіра їжака обвисла. Йому зробили пластичну операцію: обвислі частини підтягнули.

Зараз ви читаєте новину «Товстих їжаків змушували бігати й плавати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути