середа, 28 жовтня 2009 07:25

Дружина Березовського подала на розлучення

50-річна Галина, дружина російського олігарха Бориса Березовського, 63 роки, подала на розлучення. Хоче відсудити в чоловіка 100 млн фунтів стерлінгів (1,3 млрд грн). Торік його статок оцінили у 1 млрд фунтів.

Борис і Галина одружилися 1991-го. Мають двоє дітей: 20-річний Артем народився до офіційного шлюбу та 17-річна Анастасія.

Дружина з дітьми живуть у Лондоні. Березовський купив їм квартиру за 8 млн фунтів стерлінгів (105 млн грн), дає гроші на життя. Сам мешкає в маєтку в передмісті столиці Великої Британії з Оленою Горбуновою, 41 рік.

— Олена — це справжня дружина Березовського, — каже його прес-секретар лорд Белл. — Вони разом 15 років, мають двоє дітей: 1З-річну Аріну та 12-річного Гліба. Борис підтримує дружні стосунки з Галиною. Але збирається взяти шлюб з Оленою Горбуновою.

До Англії Березовський виїхав 2000 року, і попросив про політичний притулок. На батьківщині його оголосили в розшук: звинувачують у шахрайстві, відмиванні грошей та спробі силою захопити владу. Позаторік заочно засудили до шести років позбавлення волі, цього року — додали ще 15.

2003-го Березовський отримав дозвіл на проживання у Британії. Змінив ім"я на Платона Єленіна. Платон — герой його улюбленого фільму "Олігарх". Прізвище Єленін узяв на честь цивільної дружини Олени.

У Бориса Березовського є ще дві доньки від першого шлюбу з Ніною: Єлизаветі зараз 36 років, Катерині — 34.

У радянські часи він викладав математику в одному з університетів Москви. 1989-го створив компанію "ЛогоВАЗ", торгував російськими автомобілями. На початку 1991-го фірма стала офіційним імпортером "мерседесів" до СРСР. Березовський був одним із власників телеканалів ОРТ, ТВ-6. Йому також належав видавничий дім "Комерсант".

Із десятки найбагатших росіян відомо тільки про розлучення екс-губернатора Чукотки Романа Абрамовича. Позаторік дружина Ірина претендувала на половину його статків. Їх тоді оцінювали у понад $10 млрд. За чутками, Абрамович виплатив їй $3 млрд, залишив чотири вілли та дві квартири у Великій Британії, замок у Франції, яхту й літак. Також утримує їхніх п"ятьох дітей. Нова пасія Абрамовича, модель Даша Жукова, вагітна.



Нові сім"ї завели Пінчук і Фірташ


Із десяти найбагатших українців розірвали шлюб двоє — Віктор Пінчук і Дмитро Фірташ.

Перший був одружений з Оленою Аршавою 17 років. Розлучилися 1997-го, їхня донька Марія навчається в Англії. 2002-го Пінчук побрався з Оленою Франчук, донькою на той час президента України Леоніда Кучми. Мають дочку Катерину.

Фірташ прожив у шлюбі із Марією Калиновською чотири роки. 2005-го їх розлучили. Калиновська заявляла, що це відбулось без її відома. Згодом казала, що замість обіцяних $36 млн їй заплатили $24 млн. Також отримала три квартири та "кадиллак".

Зараз ви читаєте новину «Дружина Березовського подала на розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути