четвер, 18 лютого 2010 14:57

У Миргороді горів завод

У Миргороді горів завод

Сьогодні близько десятої ранку на околиці міста Миргород Полтавської області загорівся дах на недіючому гренажному заводі. Десять років тому підприємство спеціалізувалося на виробництві грени - яєць тутового шовкопряда.

Начальник Миргородського міського управління МНС Олег Редько повідомив, що першим на двоповерховій будівлі зайнялося перекриття.

"Про пожежу повідомив сторож заводу. Гасити відразу не змогли, бо шлях до заводу перегороджували снігові замети. На їх розчистку витратили близько 40 хвилин", - розповів О.Редько.

Миргородський гренажний завод є державною власністю. Близько десятиліття будівля стоїть закинутою. До неї вільно можна зайти.

"Зараз з"ясовуємо, що могло загорітися, бо опалення, проводки там немає", - повідомив Редько.

Він припустив, що займання сталося через необережне поводження з вогнем. Можливо, на територію заводу потрапили сторонні особи.

"Було складно ще й через те, що дерев"яні перекриття між першим та другим поверхом та між другим поверхом і горищем почали сильно горіти. Води поруч не було де набрати. Шлях до річки відрізаний переметами. Тому воду брали з сусідньої вулиці, - розповів рятувальник. - Саме займання загасили швидко".

За підрахунками МНС-ників збитків заводу завдано на 25 тисяч гривень.

Свого часу підприємство спеціалізувалося на вирощуванні яєць та коконів тутового шовкопряда. Комахи, яка виробляє шовкову нитку.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді горів завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути