вівторок, 26 лютого 2008 09:10

Олександра Козуліна випустили з тюрми на похорон дружини

Лідер білоруської соціал-демократичної партії "Громада" Олександр Козулін, що відбуває покарання за хуліганство, був звільнений на три дні для присутності на похороні дружини, яка померла 23 лютого в Мінську, повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на колишнього адвоката Козуліна Ігоря Ринкевіча. Начальник колонії привіз Козуліна додому в ніч на вівторок, близько години ночі за київським часом.

Раніше Козулін погрозив оголосити суху голодовку, якщо його не випустять з колонії. Услід за цим про початок голодовки оголосили дочки Козуліна, висунувши ту саму вимогу. 25 лютого в Мінську відбувся двохтисячний мітинг, присвячений пам"яті Ірини Козуліної.

Ринкевіч передав агентству слова самого Козуліна, який розповів, що похорон його дружини відбудуться в середу 28 лютого. Раніше члени сім"ї білоруського опозиціонера оголошували, що похорону не буде до тоді, доки Козуліна не звільнять.

Олександр Козулін був затриманий в березні 2006 року і пізніше засуджений до п"яти з половиною років колонії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Козуліна випустили з тюрми на похорон дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути