Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 01:30

У похованні виявили незвичайні предмети
4

Кістки людини та середньовічні монети знайшли археологи під час розкопок на сході Угорщини.

Померлий тримав у руках срібні прибори для причастя, пише Arkeonews.

Поховання виявили поблизу штучного озера Тиса. У ньому була срібна євхаристійна чаша і тарілка для освячення хліба XII-XIV століть.

Також волонтери знайшли 70 монет XII - XIV століттю. Це виявилися віденські пенні. Через інтенсивні торговельні зв'язки вони поширилися на територію Угорського королівства після 1200 року.

В Угорщині знайшли давнє поховання
Фото: НАЦІОНАЛЬНИЙ АРХЕОЛОГІЧНИЙ ІНСТИТУТ
В Угорщині знайшли давнє поховання
В Угорщині знайшли давнє поховання
В Угорщині знайшли давнє поховання

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У печері знайшли жертовник із предметами культу

Дослідження проводили у рамках проєкту Національного археологічного інституту з вивчення місця Керестецької битви між об'єднаними габсбурзько-трансільванським силами та османською армією, який відбувся в 1569 році.

"Звичайно, регіон був заселений як до, так і після цих подій, тому під час роботи ми стикаємося з артефактами кількох епох. Ці об'єкти та їхні фрагменти можна датувати від доісторичних часів до наших днів", - зазначив керівник польових досліджень, археолог Габор Бакос.

Археологи проводять розкопки у давньогрецькому місті Селінус - сучасний Селінунт, Сицилія. Науковці виявили залишки стародавніх жертвоприношень биків та оленів. Запевняють, що це перше свідчення жертвоприношень биків на Сицилії та в Селінусі, чий акрополь засипаний храмами.

Міжнародна група археологів і студентів із Нью-Йоркського та Міланського університетів розкопувала храм 13 сезонів. Під час цьогорічних розкопок знайшли храмовий вівтар VII ст. до н.е. Споруда складалася з вапнякового фундаменту і грубої цегляної платформи. Коло неї і знайшли рештки жертвоприношень.

Зараз ви читаєте новину «У похованні виявили незвичайні предмети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути