Ексклюзиви
неділя, 29 травня 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти гатять ракетами, ЗСУ здійснили контратаку" - Вілкул про ситуацію в Кривому Розі

"Окупанти гатять ракетами, ЗСУ здійснили контратаку" - Вілкул про ситуацію в Кривому Розі
Окупанти гатять з артилерії всіх типів. Фото: umoloda.kyiv

Ситуація на напрямку Кривого Рогу дуже напружена, але її контролюють Збройні сили України.

Ворог веде обстріли по всій лінії зіткнення з артилерії усіх типів. Зокрема, РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів. Про це в ефірі національного марафону розповів керівник військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

На напрямку сили українські воїни провели контратаку. Знищили щонайменше 63 окупанти, 19 одиниць техніки, у тому числі нові танки противника: Т 72, "Град", артилерія, один літак Су 35, вертольоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян відкинули від "дороги життя": Гайдай розповів про ситуацію у Сіверськодонецьку

За словами Вілкула, окупанти часто б'ють по мирних селах. У результаті вчорашнього обстрілу Кочубеївської громади отримали поранення чоловік та жінка. Їх евакуювали до лікарні.

"Жінці провели складну операцію на голові. Лікарі борються за її життя", - розповів він.

Крім того, вчора ворог завдав кілька ракетних ударів в одну із промзон Кривого Рогу – по промисловому підприємству. Рятувальники ліквідовують наслідки.

"Наразі завдяки ЗСУ лінія фронту відсунута від міста. Ворога уже немає на території Криворізького району, Дніпропетровської області. Лінія фронту вже близько 50 кілометрів від міста. Тобто орки добивати з таких знарядь, як РСЗВ "Град" уже не дістають. Але ризики ракет, ризики літаків зберігаються", - додав Вілкул.

У Кривому Розі офіційно зареєстрували 45 тис. внутрішньо переміщених осіб. Насправді їх близько 60 тис. Більшість евакуювалися з Херсонської області.

Російські окупанти атакували передмістя Кривого Рогу на Дніпропетровщині ввечері 28 травня. Дві ракети влучили у промислову зону міста. Практично знищений один із заводів. Інформацію про постраждалих не повдомляли.

17 травня російські окупанти обстріляли Трудолюбівку та Осокорівку, а також "Градами" - одне із сіл у Широківській громаді Криворізького району. Також ворог проводив повітряну розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти гатять ракетами, ЗСУ здійснили контратаку" - Вілкул про ситуацію в Кривому Розі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути