неділя, 24 січня 2016 02:14

На Меркель подали до суду через політику прийому мігрантів

На Меркель подали до суду через політику прийому мігрантів
Фото: Reuters

Група юристів подала конституційну скаргу в суд у Карлсруе, вимагаючи визнати протиправною політику Берліна у питанні прийому мігрантів. Про це повідомляє видання Der Spiegel.

Автори подання вважають, що політика уряду Ангели Меркель порушує виборчі права, а також права брати участь у демократичному процесі прийняття рішень громадян.

Зокрема, вони вимагають визнати рішення Меркель від 4 вересня 2015 року, що відкрило кордони Німеччини для біженців, що суперечить Конституції країни.

"Канцлер ФРН, проводячи свою політику, не має права виходити за рамки законів, які виборці продиктували їй через парламент", – заявив автор позову Клеменс Антвайлер, адвокат з Дюссельдорфа.

Нагадаємо, гострий міграційний криза в Європейському союзі виникло у зв'язку з бойовими діями на Близькому Сході і в Африці. За інформацією ООН, з початку року Середземне море перетнули понад 23 тис. біженців, а за минулий рік кількість мігрантів перевищила мільйон.

19 січня голова Європейської ради Дональд Туск не виключив крах Шенгену через два місяці, якщо питання напливу біженців в Європу не буде врегульовано.

Більше 1 млн нелегальних мігрантів, в тому числі понад 500 тис. сирійців, прибули в Європу по Середземному морю з початку 2015 року. Серед мігрантів і біженців 49% - це сирійці. Другу велику групу складають афганці - 21%. Далі йдуть іракці (8%), еритрейці (4%), пакистанці (2%), сомалі (2%) і нігерія (2%). У першій десятці також громадяни Судану (1%), Гамбії (1%) і Малі (1%).

Зараз ви читаєте новину «На Меркель подали до суду через політику прийому мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути