субота, 21 липня 2007 17:19

Британські видавці, не впізнавши романи Джейн Остін, відмовилися їх друкувати

Молодий письменник Девід Лессман, втомившись від безуспішних спроб опублікувати власний роман, зважився на несподіваний експеримент.

Він відіслав 18 видавцям фрагменти трьох романів британської письменниці 18 і 19 століть Джейн Остін - "Гордості і упередження", "Нортенгерського абатства" і "Переконання", змінивши в них тільки назви і імена головних героїв і підписавши їх ім"ям Елісон Лейді, оскільки Остін перші свої твори підписувала псевдонімом "Леді".

Сімнадцять видавців, у тому числі і таких поважаних, як Bloomsbury і Random House, відмовили Лессману в публікації рукопису, один з них знайшов твір "вельми оригінальним", проте ознайомитися з повним текстом не побажав. Лише один видавець порадив йому не наслідувати так сильно стилю "Гордості і упередження" - найвідомішого романа Остін.

Дізнатися перо знаменитої британської письменниці видавці не могли навіть після того, як як зворотна адреса Лессман написала адреса центру Джейн Остін в Бате, де він працює директором фестивалю імені Остін.

"Опублікувати роман, якщо у тебе немає літературного агента, сьогодні надзвичайно важко. Але я не уявляв собі, що стільки видавців відкинуть бідну стару Джейн", - поділився з журналістами Лессман, пише газета "Дейлі Мейл".

Зараз ви читаєте новину «Британські видавці, не впізнавши романи Джейн Остін, відмовилися їх друкувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути