Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 07:02

Аби зняти блокіратор, Юрій Бублій проколов колесо

У понеділок по обіді киянин Юрій Бублій, 24 роки, під"їхав на "Мазді-323" до "Пузатої хати" на Контрактовій площі. Паркувальник показав, де залишити авто, й "переключився" на іншого клієнта. Юрій пішов обідати.

— Через 20 хв. виходжу і бачу на колесі авто блокіратор, — каже чоловік. — Підходять чотири амбали, кажуть, що колесо заблоковане через попередню несплату.

Під знаком "Платна стоянка" в цьому місці нічого більше не написано. Табличка про попередню сплату висить окремо, малими літерами. Там вказано, що платити треба паркувальникові. Той видає чек, водій має покласти його за скло. Тоді колеса не блокуватимуть.

— Але ніхто мені не казав таке, — веде далі Юрій. — Паркувальник показав місце і пішов. Платити не говорив. Він мав попередити мене.

— Так, я винен, — додає паркувальник Іван Лісовий, 57 років, який допомагав паркуватися. — Не попередив і грошей не взяв. Але після цього я підійшов до хлопців, які блокували колесо, сказав, що вийшла помилка. Вони не відреагували.

У грудні мерія призначила комунальне підприємство "Київдорсервіс" оператором із блокування та розблокування коліс. Аби розблокувати, водій має сплатити 100 грн через банк. А чек пред"явити операторам. Юрій пояснює ситуацію блокувальникам, потім кричить на чотирьох чоловіків. Каже, що привезе "болгарку" і спиляє блокіратор. Потім додає, що краще викличе за 200 грн евакуатор, але платити 100 грн не буде. Працівники погрожують, що він відповідатиме в суді за пошкодження комунального майна.

Ще за 5 хв. приїжджає міліція — її викликають блокувальники. Міліціонери пропонують чоловікові написати заяву до райвідділку. У відповідь Юрій пробиває колесо.

— Не віддам сотні цим тварям, — відказує. Робітники пояснюють, що блокіратор не вдасться зняти. Однак водій знімає пристрій, від"їжджає й викидає його працівникам "Київдорсервісу".

На найближчому шиномонтажі Юрієві Бублію клеять, накачують і балансують колесо за 24 грн.

Зараз ви читаєте новину «Аби зняти блокіратор, Юрій Бублій проколов колесо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути