пʼятниця, 11 листопада 2016 17:58

Сонячний колектор має бути пристосованим до холоду

Сонячний колектор має бути пристосованим до холоду
Фото: budujemydom.pl

Сучасний метод заощадження енергії у вигляді встановлення на даху будинку сонячного колектора дозволяє збирати енергію від ультрафіолетових променів та вкладає у збереження екології. Проте має бути пристосований до різних кліматичних умов.

Якісна ізоляція пристрою дозволить зберегти пристрій при низьких температурах, запевняє інженер Адам Яміолковський.

Про це пише budujemydom.pl.

"Щоб сонячний колектор, особливо при низьких температурах повітря, був справним, він мусить мати якісну термоізоляцію, яка запобігає втечі отриманого сонячного тепла в атмосферу. Найкращою є вакуумна ізоляція. Яка виводить з залізного корпусу повітря. Однак такі колектори дуже чутливі на пошкодження", - розповідає Яміолковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розетка на віконному склі працює від сонця

Більш надійними вважаються трубчасті колектори, які складаються з багатьох трубок, розміщених на невеликій відстані між собою

"Трубчасті колектори краще зберігають сонячне тепло та краще служать при низьких температурах повітря. Також трубки можна встановлювати окремо від колектора по одній. Найважливіше, щоб були направлені до сонця. Якщо одна з трубок зіпсувалася - її можна замінити, не знімаючи увесь колектор", - каже експерт.

Трубчасті колектори бувають двох видів - мокрого типу, з рідиною-наповнювачем, та колектори типу "heat pipe". Плоскі колектори на 20-30 % дешевші за трубчасті.

Зараз ви читаєте новину «Сонячний колектор має бути пристосованим до холоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути