
Моркву досить важко зберегти протягом усього зимового сезону, щоб до весни вона залишалась хрумкою і не в'янула.
Але цей овоч можна реанімувати, щоб він знову став твердим та соковитим.
Подарувати овочам друге життя можна за допомогою картопляної суміші, пише ukr.media.
Ефективний спосіб підходить не тільки для моркви, але також для редису або селери. До речі, останню потрібно обов'язково зберігати у фользі, щоб уникнути швидкого в'янення. Якщо промах вже був допущений, то доведеться вдатися до хитрості.
Що треба зробити
Наріжте сиру картоплю на невеликі скибочки і занурте їх у крижану воду. Туди ж відправте непрезентабельні овочі на 30-60 хвилин. Через цей час вони знову стануть хрусткими, ніби їх щойно принесли з грядки.
Можна прискорити процес. У моркви зрізають гострий кінчик і поміщають у холодну воду у вертикальному положенні. У такому випадку ідеально підійде кухоль або склянка.
Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але, якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі.
При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто, пише Gazeta.ua Є спосіб, який дозволяє найкраще зберегти всі властивості моркви. Для її зберігання рекомендують використовувати емальовану каструлю.
Коментарі