Мікрозелень, тобто злакові, трави й овочі, які збирають одразу після пророщування, легко вирощувати вдома.
Уже за один-три тижні можна збирати врожай на підвіконні й додавати в салати, супи й смузі. Мікрозелень вельми корисна для здоров'я, пише ТСН.ua.
Вирощувати мікрозелень можна весь рік.
Щоб організувати на підвіконні маленький "город", потрібно:
• придбати спеціальні місткості, у яких вирощуватимете мікрозелень. Підійде пластиковий контейнер або лоток;
• обрати насіння культур, які вам найбільше подобаються;
• підготувати паперові рушники (підійде також тонка тканина), їх потрібно буде помістити в контейнер;
• придбати пульверизатор для поливання;
• підібрати відповідний субстрат.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити квасолю від жуків – перевірені поради
Весь процес вирощування мікрозелені вдома складається з п'яти основних кроків.
1. Спочатку насіння варто на кілька годин, а краще на добу, замочити. Так воно краще проростатиме.
2. Огляньте лоток чи іншу місткість, яку ви обрали для вирощування мікрозелені. Якщо на дні є отвори, потрібно зверху покласти паперовий рушник чи тканину. І тільки після цього засипати субстрат. Лоток слід заповнити на 2/3. Утрамбовувати не потрібно.
3. Тепер можна висівати насіння. Після цього злегка притиснути його рукою і засипати невеликою кількістю субстрату.
4. Далі необхідно зволожити землю з пульверизатора.
5. Лоток із насінням поставити на підвіконня, яке освітлюється найкраще.
Щойно помітите, що субстрат почав підсихати, слід одразу зволожувати землю водою з пульверизатора.
Чимало захворювань виноградом лікували ще древні греки. Навіть у сучасній медицині є цілий напрям, що ґрунтується на лікуванні захворювань винятково виноградом – ампелотерапія. Фахівці кажуть, що виноград багатий вітамінами, амінокислотами, мікроелементами, клітковиною, пектинами, ферментами, ефірними оліями.
Продукти, які можуть знижувати активність ферментів коронавірусу, назвали науковці з Університету Північної Кароліни. Учені з'ясували, що хімічні сполуки у винограді й зеленому чаї найуспішніше перешкоджають поширенню коронавірусу в організмі людини, оскільки речовини, що в них містяться, здатні блокувати ферменти протеази SARS-CoV-2.
Коментарі