середа, 03 січня 2024 21:35

Як взимку зберегти моркву свіжою та соковитою: незвичний метод

Як взимку зберегти моркву свіжою та соковитою: незвичний метод
Моркву взимку часто тримають у ящиках або пакетах. Фото: apostrophe.ua

Моркву взимку краще зберігати в погребі або підвалі. Але, якщо таких місць немає, овочі традиційно тримають на балконі або в коморі.

При цьому часто кладуть їх у ящики, мішки чи пакети. Але робити так не варто, пише Gazeta.ua.

Є спосіб, який дозволяє найкраще зберегти всі властивості моркви. Для її зберігання рекомендують використовувати емальовану каструлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим посипати цибулю, щоб не гнила під час зберігання

Завдяки властивостям такої посудини морква не буде псуватися від перепадів температур, не згниє. Навпаки, буде соковитою та свіжою.

Перед тим, як моркву закласти на зберігання, овочі потрібно очистити від великих грудок землі. Потім скласти в каструлю хвостиками вниз. А зверху каструлю з овочами накривають паперовою серветкою без візерунків і лише потім закривають кришкою.

Далі каструлю з морквою слід винести на балкон або в інше прохолодне приміщення. Варто пам'ятати, що коли температура опускатиметься нижче нуля, каструлю необхідно переставити в тепліше місце.

Далеко не кожне, навіть прохолодне місце підходить для довгострокового зберігання картоплі. Ідеальне місце, щоб зберігати картоплю, ‒ темне й прохолодне.

Натомість у холодильнику картопля довго не зберігатиметься. Справа в тому, що низька температура та висока вологість можуть спровокувати утворення цукрів у картоплі. Це призведе до зміни смаку та текстури.

Зараз ви читаєте новину «Як взимку зберегти моркву свіжою та соковитою: незвичний метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути