четвер, 18 липня 2013 16:56

Португальські історики видали книгу про Голодомор

Португальські історики видали книгу про Голодомор
Фото: vidia.org

У Лісабоні презентували збірку наукових статей португальських істориків "Голодомор (1933-33) – невідома українська трагедія", повідомляє рада Спілки українців у Португалії.

Ідея видання виникла після проведення "Днів української культури та історії у Лісабонському університеті" у 2009 році, під час яких була проведена наукова конференція щодо Голодомору 1932-33 років в Україні.

"Ця збірка — результат плідної співпраці, з одного боку, громадської організації Спілки українців у Португалії з Посольством України (до президенства Януковича, який фактично заперечив характер геноциду проти українців у Голодоморі), та провідного ВУЗу Португалії – Лісабонського університету з Асоціацією Іберо-слов'янських мов та португальських істориків, з іншого", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В некоторых семействах вымерли все дети от грудных и годов до 10-ти"

Участь у  презентації взяв народний депутат України Олександр Бригинець

"Це видання португальською мовою, якою спілкуються понад 200 мільйонів людей у світі, допоможе не тільки розширити географію знання про страшний злочин проти українців, наслідки якого ми відчуваємо і сьогодні, але й посприяє задоволенню прохання української громади у Португалії до Португальського парламенту – визнати Голодомор 1932-33рр. актом геноциду проти українців", – зазначив Олександр Бригинець.

Раніше внаслідок активної діяльності Спілки у п'яти містах Португалії, муніципальні ради у своїх рішеннях вже визнали Голодомор 1932-33 рокікактом геноциду проти українського народу.

Зараз ви читаєте новину «Португальські історики видали книгу про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути