середа, 23 липня 2014 15:00

Франція допоможе сепаратисту відкрити парк "російської історії" за 6 млрд грн

Автор: vedomosti.ru
  Парк розташується поруч з «Царгород готелем», який належить Малофєєву
Парк розташується поруч з «Царгород готелем», який належить Малофєєву

Російський бізнесмен Константін Малофєєв планує відкрити тематичний парк з історії з загальним обсягом інвестицій 18 млрд рублів (6 млрд грн).

Про це повідомляють Ведомости.

Французька компанія Puy du Fou International SAS і Малофєєв підписали угоду про створення в Росії тематичного парку російської історії. Парк планується розташувати на ділянці площею близько 300 га.

Для реалізації проекту створена спільна компанія "Пюіді Фу Царгород", яка управлятиме проектом та інвестиціями в нього. При цьому інвесторів наразі не називають.

"Ми хочемо створити не стільки парк розваг, скільки місце для занурення на кілька годин в історію Росії через грандіозну виставу", - зазначив бізнесмен. Парк, за його словами, повинен буде об'єднати "багатющий культурний контент" з "найсучаснішими інженерними та розважальними технологіями".

"Країна потребує масштабних туристичних проектів, націлених на розвиток її економіки і прославляння її минулого", - цитують ініціатори слова засновника Puy du Fou Філіпа де Вільє. Відкрити парк планується через 2,5-3 роки.

Зазначимо, що парк Puy du Fou розташований за 385 км на південний захід від Парижа. Його в 1977 р. відкрив Філіп де Вільє, колишній заступник міністра культури Франції.

У парку можна взяти участь у спектаклях, що описують історичні події Франції та департаменту Вандея (парк розташований там), пожити в готелях різних історичних епох тощо.

У липні 2014 року головне слідче управління МВС України назвало Малофєєва причетним до організації незаконних збройних формувань на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Франція допоможе сепаратисту відкрити парк "російської історії" за 6 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути