Кетчуп запобігає розвитку раку. Усе завдяки високій концентрації антиоксидантів, які благотворно впливають на мікрофлору кишечнику і захищають від пошкодження клітини організму.
Свіжі помідори таким ефектом не володіють. Усе тому, що кількість антиоксидантів у них замала: концентрація цих речовин стрімко зростає саме після термічної обробки. Пише відоме британське видання Daily Mirror.
Як показало дослідження іспанських вчених, наявний у кетчупі антиоксидант уповільнює розповсюдження ракових клітин і призводить зрештою до їхньої загибелі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найулюбленіших страв українців виявилася смертельно небезпечною
Наразі науковці ще планують провести додаткові дослідження. Якщо все пройде успішно, томатні соуси почнуть рекомендувати для профілактики раку шлунку.
Раніше розповіли, що стиглі помідори зміцнюють кістки. Усе завдяки високому вмісту в цих фруктах антиоксидантів. Завдяки своєму складу, томати також покращують метаболізм й уповільнюють процеси старіння.
Коментарі