середа, 29 серпня 2018 23:30

Вчені виявили надзвичайну користь кетчупу

Вчені виявили надзвичайну користь кетчупу
У кетчупі міститься багато надзвичайно корисної речовини, яка покращує стан кишечнику. ФОТО: lazezh.com

Кетчуп запобігає розвитку раку. Усе завдяки високій концентрації антиоксидантів, які благотворно впливають на мікрофлору кишечнику і захищають від пошкодження клітини організму.

Свіжі помідори таким ефектом не володіють. Усе тому, що кількість антиоксидантів у них замала: концентрація цих речовин стрімко зростає саме після термічної обробки. Пише відоме британське видання Daily Mirror.

Як показало дослідження іспанських вчених, наявний у кетчупі антиоксидант уповільнює розповсюдження ракових клітин і призводить зрештою до їхньої загибелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найулюбленіших страв українців виявилася смертельно небезпечною

Наразі науковці ще планують провести додаткові дослідження. Якщо все пройде успішно, томатні соуси почнуть рекомендувати для профілактики раку шлунку.

Раніше розповіли, що стиглі помідори зміцнюють кістки. Усе завдяки високому вмісту в цих фруктах антиоксидантів. Завдяки своєму складу, томати також покращують метаболізм й уповільнюють процеси старіння.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили надзвичайну користь кетчупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути