Нещодавнє дослідження дозволило визначити загрозливі наслідки, до яких призводить вживання смаженої картоплі. Виявилося, що любов до такого способу приготування цього овочу смертельно небезпечна. Пише CNN.
Результати спостережень показали, що вживання смаженої картоплі вдвічі підвищує ризик передчасної смерті. Достатньо ласувати такою стравою мінімум двічі на тиждень. Причому небезпеку становить не лише традиційно смажена на пательні картопля, але й картопляні чіпси, картопля-фрі й деруни.
Як зауважили вчені, жоден інший спосіб приготування такого згубного ефекту не дає.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальмова олія небезпечна лише для українців?
За словами дієтологів, під час смаження в крохмалистих продуктах, до яких належить і картопля, виділяється особливо токсична речовина, здатна спричинити розвиток раку. Чим довше піддавати такій обробці овоч, тим більшою стає в ньому концентрація небезпечних елементів.
Щоб максимально зменшити загрозу, рекомендують картоплю попередньо проварити, а вже потім злегка обсмажувати. Разом з тим варто пам'ятати, що чим більш підрум'яненим вийде продукт, тим більшим у ньому виявиться вміст токсичних речовин.
Раніше розповіли, що знайдено спосіб, як уникнути передчасну смерть. Вчені назвали речовину, споживання якої є дієвою профілактикою проти серцево-судинних захворювань, а саме вони, як відомо, виступають основною причиною смертності в світі.
Коментарі