Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 18:00

Вчені розповіли, як правильно їсти банани

Вчені розповіли, як правильно їсти банани
Шкірки з-під бананів не треба викидати: користі в них більше, ніж у м'якоті. ФОТО: onegreenplanet.org

Вчені радять їсти бананові шкірки. Саме в цій частині бананів міститься величезна кількість корисних речовин, які захищають сітківку ока від ультрафіолету й допомагають подолати депресію.

З бананових шкірок рекомендується робити відвар. Для цього їх необхідно прокип'ятити у воді протягом 10 хвилин. Вживати такий напій вчені радять охолодженим. Як варіант, шкірки бананів можна також пропускати через соковижималку. Пише відоме британське видання Daily Mirror.

За словами вчених, користь від жовтих і потемнілих бананових шкірок однаково велика. Проте тим, хто любить солодке, перевагу надавати варто останнім.

"У потемнілих шкірках крохмаль перетворюється на цукор, що робить їх солодшими. За бажання відвар і витяжку з бананів можна змішувати з іншими фруктовими соками. Їхньої користі це не зменшить", — каже дієтолог Аніта Бін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали сік, який треба попередньо заморожувати

Раніше розповіли, чому овочі та фрукти корисніше їсти зі шкіркою. Як виявилося, вживання їх у неочищеному вигляді більше йде на користь імунітету й допомагає налагодити травлення. Усе це вчені довели експериментально. З-поміж продуктів, які особливо рекомендується їсти зі шкіркою, виділили яблука, виноград, огірок, баклажани й картоплю.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, як правильно їсти банани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути