вівторок, 14 березня 2017 01:37

Чому овочі та фрукти корисніше їсти зі шкіркою

Чому овочі та фрукти корисніше їсти зі шкіркою
Фрукти корисніше їсти зі шкіркою Фото: lvivpost.net

Американські дієтологи назвали продукти, які людина має їсти зі шкіркою. Вони зміцнюють імунітет.

Науковці провели експеримент, де добровольців роздилили на дві групи. Члени першої їли продукти з неочищеної шкіркою, в той час як учасники з іншої групи тільки очищені овочі і фрукти.

По завершенню експерименту, учасники з першої групи мали міцніший імунітет, ніхто з них не переносив вірусних захворювань. У них поліпшилася робота органів черевної порожнини.

Друга група не продемонструвала жодних змін.

Найбільше це стосується яблука, винограду, огірка, баклажану та картоплі. Шкірка з останнього містить від 5 до 10 разів більше антиоксидантів, порівняно з рештою овоча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, скільки сонця потрібно людському організму

Результати першої групи обумовлені наявністю корисних речовин в оболонці овочів.

Отримати користь можна лише з продуктів органічного походження. В іншому випадку шкірка буде містити величезну кількість пестицидів.

Зараз ви читаєте новину «Чому овочі та фрукти корисніше їсти зі шкіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути