середа, 29 серпня 2018 12:45

Стежте, що їсте: вчені дослідили ще одну причину передчасної смерті

Стежте, що їсте: вчені дослідили ще одну причину передчасної смерті
Низьковуглеводні дієти можуть призвести до передчасної смерті. Фото: pravilnoe-pokhudenie.ru

Низьковуглеводні дієти можуть призвести до передчасної смерті.

До таких висновків дійшли польські вчені медичного університету в Лодзі після 10 років досліджень, повідомляється в прес-релізі на EurekAlert.

Фахівці вивчали зв'язок між низьковуглеводним харчуванням (крупи, горіхи, сухофрукти, деякі свіжі фрукти та овочі, якісні сири, а також цільнозернові хліб і макарони) і смертністю від різних причин, включаючи ішемічну хворобу серця, інсульт і рак.

Виявилося, що для прихильників "здорової" дієти ризик передчасної смерті збільшується за 6 років на 32 % порівняно зі середньостатистичним показником. При цьому ризик загибелі від хвороб серця, інсульту і пухлин збільшувався на 25-51%. Цей зв'язок виявився найбільш вираженим у літніх людей, які не страждають на ожиріння.

"Низьковуглеводне харчування збільшує ризики з окремих причин смерті, включаючи ішемічну хворобу серця, інсульт і рак. Цієї дієти слід уникати", – сказав професор Мацей Банах, який брав участь у дослідженнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечне схуднення: назвали 3 найшкідливіші дієти для організму

Вчені пояснили, що однією з можливих причин таких результатів є супутнє збільшення споживання тваринного білка та жирів, а також недостатнє надходження до організму клітковини та інших речовин рослинного походження.

В установі провели довготривале дослідження, яке проходило в 1999-2010 роках та об'єднало 24 825 добровольців із середнім віком близько 47 років.

Білок - головний будівельний матеріал для організму. Від нього залежить робота органів і синтезування обмінних процесів. Під час схуднення для звичайного раціону його потрібна різна кількість. Тут визначальним фактором є маса тіла людини.

Зараз ви читаєте новину «Стежте, що їсте: вчені дослідили ще одну причину передчасної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути