четвер, 16 серпня 2018 12:05

Небезпечне схуднення: назвали 3 найшкідливіші дієти для організму

Небезпечне схуднення: назвали 3 найшкідливіші дієти для організму
Дієта Мерилін Монро викликає жовчо-кам'яну хворобу Фото: takprosto.cc

Неправильний підхід до дієти, робить її шкідливою. Тоді замість стрункої фігури, наступають місяці лікування. Щоб до цього не дійти, потрібно слхати порад дієтологів. Вони називають найнебезпечнішими дієти незбалансовані. Саме вони завдають великої шкоди організму. Іноді люди настільки порушують свій обмін речовин, що потім вивести з цього стану неможливо.

Гастроентеролог Тетяна Рубан до них віднесла три найнебезпечніших дієти - лимонну, з дьогтем та дієту Мерлін Монро.

Дієта Мерилін Монро викликає жовчо-кам'яну хворобу. І не факт, що можна буде утримати ту вагу, до якої прийшли за допомогою цієї дієти. Жовтки - дуже жовчогінний продукт. Великий відсоток населення навіть не підозрює, що у них є жовчі-кам'яна хвороба. Коли людину нічого не турбує, до лікарів не звертається. А ось вип'є чоловік коктейль (стакан теплого молока, в яке вбивається два сирих яйця) і камінь, який в жовчному міхурі почне рухатися. Він може дійти до протоки з підшлунковою залозою і закупорити його. А потім - до виходу в дванадцятипалу кишку. Від цього настане некроз і шлункового міхура, і підшлункової залози, і масивне запалення дванадцятипалої кишки

Лимонна дієта передбачає, що за годину до сну потрібно з'їсти дрібно нарізану лимон з шкіркою. Добова норма калорій не повинна перевищувати 1000.

"У всіх в шлунку присутній певний відсоток соляної кислоти. І уявіть собі, що у вас є певний рівень цієї кислоти, рівень, до якого ваша слизова пристосувалася, а ви починаєте масивно щовечора додавати і підвищувати рівень соляної кислоти в шлунку. Спочатку утворюється виразка, а потім утворюється дірочка і вміст шлунка витікає в черевну порожнину, і той запалюється. Багато з нас вранці п'ють воду з лимоном для стимуляції травлення. Головне, не перестаратися з часткою лимонного соку на склянку води", - говорить Тетяна Бубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно бігати, щоб швидко схуднути

Дієта з дьогтем триває 40 днів. Перші 20 збільшують кількість крапель дьогтю, а наступні 20 - зменшують.

Дьоготь - різновид смоли. Від такої дієти може виникнути натуральна інтоксикація. Людину весь час нудить, виникає блювота, головні болі, запаморочення. Коли дьоготь потрапляє в шлунок, то під впливом кислот звільняються токсичні речовини.

"Не прагніть схуднути за короткий час. Тоді скоріш за все - зайва вага до вас повернеться. Записуйте все, що ви їсте за день. Тоді ви зможете рахувати калорії і усвідомлювати, скільки ви за день з'їли. Дієта не повинна тривати довго. Організму необхідний відпочинок", - підкреслює дієтолог.

Зараз ви читаєте новину «Небезпечне схуднення: назвали 3 найшкідливіші дієти для організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути