Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 09:25

Як правильно бігати, щоб швидко схуднути

Як правильно бігати, щоб швидко схуднути
Біг підтюпцем спалює жир і покращує увагу Фото: sunhome.ru

Біг покращує зорову пам'ять і концентрацію уваги, особливо підтюпцем. Про це заявила група нейроспеціалістів університету Ульм в Німеччині протягом багатьох тижнів вивчала розумові здібності тих, хто регулярно займається бігом.

Учасники експерименту робили дві 30-хвилинні пробіжки в тиждень, а після цього проходити кілька складних тестів. У бігунів відзначили кращу здатність відтворювати найдрібніші деталі образів і виконувати інші завдання на візуалізацію, наприклад, пов'язані з роботою над геологічними та географічними картами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнебезпечніший колір для очей

Проте біг підтюпцем позитивно впливає не тільки на увагу, а й на вагу. Як саме, пише Іvona.bigmir.net

Якщо бігати щодня близько 20 хвилин - схуднути неможливо. При бігу підтюпцем, тобто легкому бігу на невисокій швидкості, енергія для м'язів надходить з запасного речовини печінки - глікогену, тобто цукру, запасеного в печінці для навантажень. Його вистачає в середньому на 30-40 хвилин активних занять і підживлення м'язів. Якщо пробіжка була недовгою, організм витратить частину глікогену і при першому ж прийомі їжі поповнить його запаси.

Зазвичай організм перемикається на жир як джерело енергії, коли відбувається приплив крові до області жирових відкладень і в них збільшується концентрація кисню. Тому, щоб активно спалювалися жири при бігу, необхідно бігати підтюпцем мінімум 50 хвилин. Тоді метаболізм активно переключиться на розщеплення жирів. Однак понад 1 години 15 хвилин бігати теж не варто - жири тугоплавкі і розщеплюються повільно, метаболізм почне брати відсутню енергію з білків, і буде губитися м'язова маса.

Біг підтюпцем можна поєднувати з інтенсивним. Перші сто метрів проходяться активним кроком, розминаючи м'язи, зв'язки і посилюючи приплив крові до них. Потім наступні пробігаються підтюпцем, налаштовуючи дихання, в наступні 100 метрів йде швидкий біг з повною викладкою, тоді знову підтюпцем і відновлюють дихання, відпочиваючи. Потім починаємо цикл знову.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно бігати, щоб швидко схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути