Оливки хоч і маленькі плоди, але дуже корисні, особливо, якщо йдеться про схуднення.
Вони допомагають контролювати вагу, підтримують здоровий рівень тиску та навіть сповільнюють появу зморщок завдяки високому вмісту корисних жирів і антиоксидантів.
Дієтологи пояснюють, скільки оливок варто їсти щодня, щоб отримати максимальний ефект для здоров'я та краси.
Чим корисні оливки
Ягода містить купу вітамінів та поживних речовин, тому позитивно впливає на функціонування всіх систем організму.
Ні для кого не секрет, що оливкова олія вкрай поживна і корисна для нашого здоров'я. Її вживали ще від стародавніх часів і застосовували у косметології.
Ягоди містять вітаміни А, С, Е, В, К, білки та пектини. Окрім того, в плодах присутній потужний склад мінералів - залізо, магній, йод, калій, кальцій та фосфор.
За рахунок вмісту вітамінів С та Е оливки здатні зміцнювати імунітет і захищати від купи хвороб.
А вітаміни групи В та Е позитивно впливають на роботу нервової системи, заряджають енергією, відновлюють пружність шкіри та еластичність волосся.
Вітамін К, що міститься в ягодах, зміцнює кісткову тканину, зуби, нігті та волосся, нормалізує згортання крові та роботу кишківника.
Оливкова олія та плоди позитивно впливають на роботу шлунку, кишечника, підшлункової залози та печінки. Якщо регулярно вживати оливкову олію, можна позбутися зайвої ваги, закрепів та геморою, унормування високий тиск.
Вживання оливок стимулює роботу жовчного міхура та запобігає появі каменів у нирках.
Оливки також містять у своєму складі поліненасичені жирні кислоти, пектин й антиоксиданти. За рахунок цього здатні зміцнювати серце й судини, знищувати "поганий" холестерин у крові, запобігати розвитку атеросклерозу й тромбоутворенню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукт №1 в раціоні: чим корисні каперси для чоловіків і жінок
Особливо корисні оливки для чоловіків, адже здатні підвищувати лібідо та діють як афродизіак.
Ягоди містять антиоксидант - олеуропеїн, який запобігає росту ракових клітин.
Плоди запобігають неврологічним захворюванням за рахунок наявності олеоканталу. За регулярного вживання оливок можна не турбуватися про виникнення хвороби Альцгеймера та деменції.
Вчені довели, що регулярне вживання оливок покращує стан шкіри та волосся. Плоди розгладжують текстуру шкіри, запобігають появі висипів та рубців. Це пов'язано з вмістом у плодах поліненасичених жирних кислот, також вітамінів К, Е та С.
За користю оливки діляться на дві категорії:
ягоди, у яких більше жирів, вони вирощуються для виготовлення оливкової олії;
плоди, які містять меншу кількість жирів, тому підходять для вживання у маринованому вигляді.
Для профілактики різноманітних захворювань лікарі рекомендують вживати по сім оливок щодня, вони абсолютно не шкодять здоров'ю і досить швидко перетравлюються.
Збільшити тривалість життя і запобігти старечій астенії можна за допомогою декількох продуктів, які містять потужний антиоксидант.
Одне яблуко в день може позбавити від необхідності відвідування лікарів і запобігти низькій якості життя в літньому віці. Якщо яблук немає, додайте до раціону оливки та оливкова олію, а також цитрусові фрукти, виноград, петрушку.



















Коментарі