Шоколад рекомендується вживати в поєднанні з аптечними добавками цинку. Те ж саме стосується кави, чаю, червоного м'яса й інших продуктів з високим вмістом антиоксидантів. Цинк значно збільшить їхню користь. Навіть у високих дозах він є відносно безпечним.
Німецькі вчені виявили, що цинк посилює відновлювальні властивості антиоксидантів. За його підмоги ці речовини ефективніше захищають клітини організму від пошкодження. Це дозволяє значно уповільнити процеси старіння й запобігти розвитку багатьох хвороб — від раку до Альцгеймера. Пише відоме британське видання Dailymail.
Вживати цинк з вином теж корисно. Воно не менш багате на антиоксиданти. Однак перевагу надавати вчені рекомендують безалкогольному. Інакше користь цинку стане мінімальною: алкоголь зводить її нанівець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пити каву, щоб отримати від неї користь
Приймати добавки з цим мікроелементом можна регулярно. На відміну від міді й заліза, у високих дозах він не викликає серйозних побічних дій. Максимум — призводить до появи нудоти й зміни смакових відчуттів.
Поповнювати запаси цинку в організмі можна й за рахунок продуктів харчування з високим вмістом цього мікроелементу. До таких належать мідії, проросла пшениця, горох, фундук, яєчний жовток, сардина, кедрові й грецькі горіхи. Багато цинку також у висівках, твердому сирі, яловичині й соняшниковому насінні.
Раніше розповіли про надзвичайну користь кетчупу. Як виявилося, у цьому продукті теж міститься велика кількість антиоксидантів. Причому більше, ніж у свіжих помідорах. Усе завдяки проходженню термічної обробки.
Коментарі