вівторок, 06 листопада 2018 16:17

Як пити каву, щоб отримати від неї користь

Як пити каву, щоб отримати від неї користь
Гаряча кава містить велику кількість речовин, які захищають клітини організму від пошкодження. ФОТО: kleo.ru

Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються.

У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний. Пише відоме британське видання Dailymail.

Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий дієтолог порадила продукти, які піднімають настрій

Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.

Раніше розповіли про нову властивість кави. Як виявилося, цей напій здатен знижувати ризик передчасної смерті. Такого висновку дійшли португальські вчені після аналізу результатів 12-річного дослідження. Провели його за участі майже 5 тисяч людей, які страждали на ниркову недостатність.

Зараз ви читаєте новину «Як пити каву, щоб отримати від неї користь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути