субота, 27 жовтня 2018 10:29

Зірковий дієтолог порадила продукти, які піднімають настрій

Зірковий дієтолог порадила продукти, які піднімають настрій
Світлана Фус назвала продукти хорошого настрою Фото: vk.com

Є тісний зв'язок між споживаною їжею, самопочуттям і роботою мозку. Завдяки цьому певними продуктами можна підняти настрій і працездатність.

Але є й шкідливі, викликають втому та невдоволення. Це кава, цукор та червоне м'ясо. Надлишок кофеїну чи солодощів викликає звикання і відсутність чергової порції веде до різкого зниження настрою.

Про це детальніше розповіла дієтолог Світлана Фус у Фейсбук.

Також при надмірній кількості білка в харчуванні погіршується травлення, бо білок не встигає пройти перетравлення до кінця. У товстому кишечнику починають переважати процеси гниття. Це негативно позначається на всьому організмі, порушується робота нервової системи, печінки, нирок. Людина стає більш дратівливою, швидко стомлюється і погано спить.

"Наш настрій залежить від кількості триптофану. Ця незамінна амінокислота, вона бере участь в синтезі гормонів - серотоніну і мелатоніну. Серотонін покращує настрій і розслабляє, а мелатонін регулює цикли сну.Тому вибирайте продукти з високим вмістом цієї амінокислоти", - говорить спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їсти солодощі без шкоди для фігури

Для підвищення настрою потрібно їсти такі продукти:

Морська риба (скумбрія, сьомга, оселедець), м'ясо птиці та м'ясо кролів, яйця, горіхи, бобові і цільнозернові крупи. Вони мають високий вміст триптофану та жирних кислот, які полегшують симптоми тривожності, підвищують гормони радості.

Свіжі та заморожені ягоди містять антиоксиданти, які підвищують стійкість до стресу. В них багато вітаміну C, який послаблює відчуття тривоги.

Молочні продукти. Продукти з правильним .співвідношенням вуглеводів і білків здатні привести рівень цукру в норму. Наприклад, несолодкий йогурт. На сніданок для підняття духу відмінно підійде твердий сир, домашній сир, так як вони містять багато триптофану.

Гіркий шоколад - відмінний природний антидепресант. Какао, що міститься в шоколаді сприяє виділенню серотоніну, який покращує настрій. Через високу калорійність, його можна їсти не більше 25 грамів на добу.

Зараз ви читаєте новину «Зірковий дієтолог порадила продукти, які піднімають настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути