середа, 07 листопада 2018 14:04

Що треба їсти в прикуску із шоколадом, щоб стати довгожителем

Що треба їсти в прикуску із шоколадом, щоб стати довгожителем
Шоколад, вино та кава стають максимально корисними в поєднанні з добавками цинку. ФОТО: ziarulevenimentul.ro

Шоколад рекомендується вживати в поєднанні з аптечними добавками цинку. Те ж саме стосується кави, чаю, червоного м'яса й інших продуктів з високим вмістом антиоксидантів. Цинк значно збільшить їхню користь. Навіть у високих дозах він є відносно безпечним.

Німецькі вчені виявили, що цинк посилює відновлювальні властивості антиоксидантів. За його підмоги ці речовини ефективніше захищають клітини організму від пошкодження. Це дозволяє значно уповільнити процеси старіння й запобігти розвитку багатьох хвороб — від раку до Альцгеймера. Пише відоме британське видання Dailymail.

Вживати цинк з вином теж корисно. Воно не менш багате на антиоксиданти. Однак перевагу надавати вчені рекомендують безалкогольному. Інакше користь цинку стане мінімальною: алкоголь зводить її нанівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пити каву, щоб отримати від неї користь

Приймати добавки з цим мікроелементом можна регулярно. На відміну від міді й заліза, у високих дозах він не викликає серйозних побічних дій. Максимум — призводить до появи нудоти й зміни смакових відчуттів.

Поповнювати запаси цинку в організмі можна й за рахунок продуктів харчування з високим вмістом цього мікроелементу. До таких належать мідії, проросла пшениця, горох, фундук, яєчний жовток, сардина, кедрові й грецькі горіхи. Багато цинку також у висівках, твердому сирі, яловичині й соняшниковому насінні.

Раніше розповіли про надзвичайну користь кетчупу. Як виявилося, у цьому продукті теж міститься велика кількість антиоксидантів. Причому більше, ніж у свіжих помідорах. Усе завдяки проходженню термічної обробки.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти в прикуску із шоколадом, щоб стати довгожителем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути