вівторок, 21 серпня 2018 15:32

Розповіли, чому дехто постійно мерзне в ноги

Розповіли, чому дехто постійно мерзне в ноги
У пацієнтів, які страждають від холодних кінцівок, лікарі в першу чергу починають підозрювати хвороби судинної спадковості. Фото:papillomy.com

У деяких людей кінцівки залишаються холодними навіть в спеку.

Згідно з даними клініки Клівленда, холодні ноги можуть вказувати на серйозні проблеми зі здоров'ям, - пише newsyou.info

Постійно холодні кінцівки є поширеним сигналом про розвиток склеродермії – несприятливого стану, що характеризується ураженням дрібних судин.
У пацієнтів, які страждають від холодних кінцівок, лікарі в першу чергу починають підозрювати хвороби судинної спадковості. Наприклад, холодні ноги можуть виявитися однією з ознак атеросклерозу – недуги, що вражає еластичні тканини артерій, що робить їх твердими й тендітними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриє тривала магнітна буря

Але, крім судин, кінцівки, які мерзнуть, можуть вказувати і на проблеми з печінкою. Цей орган бере участь в енергетичному обміні в організмі людини і при виникненні порушень в ньому кров починає циркулювати по малому колу – так організм оптимізує виробництво енергії. Кінцівки при цьому недоотримують активного струму крові і холонуть.

До речі, за процеси вироблення та збереження енергії разом з печінкою відповідає і щитовидна залоза. При постійно холодних ногах буде не зайвим перевірити і її.

Крім цього холодні ноги можуть також бути наслідком дії гормонів. Особливо сильно при цьому страждають жінки. У жіночому організмі в залежності від менструального циклу "скаче" рівень гормону естрогену. В результаті кровоносні судини стають неймовірно чутливими до змін температури в навколишньому середовищі – її коливання легко провокують у жінок звуження судин, що призводить до уповільнення кровообігу в кінцівках і, як наслідок, до їх охолодження.

Медик розповіла, як уникнути сонячних опіків чи правильно від них позбутися, про зловживання алкогольними напоями і водному балансі.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому дехто постійно мерзне в ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути