субота, 04 серпня 2018 17:22

Супрун розповіла, як вберегти здоров'я під час спеки

Супрун розповіла, як вберегти здоров'я під час спеки
Супрун розповіла, як слід діяти під час спеки. Фото: People

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала корисні поради, як вберегти своє здоров'я під час спеки.

Медик розповіла, як уникнути сонячних опіків чи правильно від них позбутися, про зловживання алкогольними напоями і водному балансі. Відповідний допис Супрун опублікувала в Facebook.

За словами в. о. міністра охорони здоров'я, сонцезахисний крем варто наносити на шкіру щоразу, як виходите на вулицю, а не тільки, коли засмагаєте.

"Якщо ж ви забули про захист від сонця і все-таки перестарались - найбільш ймовірно, ваша шкіра отримає опік. Щоб зменшити запалення та позбавитись болю, не користуйтесь сметаною або засобами на жирній основі", - додала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ризик зупинки серця чи ушкодження мозку - Супрун розповіла про наслідки голодування політв'язнів

Вона також радить відмовитись від алкоголю в спеку. Адже в жарку погоду ми втрачаємо воду, а алкоголь це посилює та ніяким чином не освіжає.

"Не забувайте про воду. Доросла людина втрачає з потом 0,5-1 л рідини на добу. А в спеку втрати можуть сягати 1-1,5 л на годину. Тому неодмінно подбайте про воду напоготові. Час від часу доречно змочувати обличчя, шию, ліктьові згини та під колінами", - радить міністр.

Супрун також попередила, що діти більш чутливі до спеки ніж дорослі. Вибір правильного одягу для малюка та належний захист від сонця - надзвичайно важливі завдання.

"Не залишайте дітей чи домашніх улюбленців в автомобілі без нагляду. В спеку це дуже небезпечно для життя", - зауважила вона.

Дієтологи з'ясували, що не всі холодні продукти здатні допомогти пережити спеку. Деякі, навпаки, провокують додаткове виділення тепла. До них відносять улюблені ласощі багатьох українців - морозиво.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, як вберегти здоров'я під час спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути