вівторок, 10 вересня 2024 13:36

Чому краще їсти свіжий часник, ніж сушений

Чому краще їсти свіжий часник, ніж сушений
Попередить появу смертельних хвороб: чому потрібно їсти свіжий часник Фото: pinterest

Вживання часнику може знижувати ризик появи раку, серцево-судинних захворювань і покращувати функції печінки.

Хтось не любить їсти свіжий часник і купує сушений.

Але є важливий момент: різні методи висушування часнику, які використовуються в промисловості, призводять до зниження рівня біоактивних компонентів, які є в часнику, йдеться у National Library of Medicine.

Чому свіжий часник корисніший

Зокрема, йдеться про сполуку аліцин, загальні феноли та піруват. Подібні сполуки можуть позитивно впливати на внормування рівня холестерину в крові.

Та, якщо порівнювати їх вміст у свіжозібраному часнику, спеції - програють.

Також сполуки сірки в свіжому часнику можуть бути майже в 1000 разів сильнішими антиоксидантами порівняно з тими, що містяться в старому коренеплоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти здатні покращити пам'ять і захистити мозок від старіння: чіткий перелік

Результати клінічних випробувань підтвердили різноманітний позитивний вплив споживання сирого часнику на здоров'я. Зокрема покращення ліпідного профілю для профілактики діабету. Крім того, це покращувало артеріальний тиску, прохідність кровоносних судин та метаболізм у глюкозі крові.

Учені наголошують, що потрібні нові дослідження, аби детальніше вивчити ці співвідношення, аби зрозуміти, наскільки часникові добавки програють користі сирому білому часнику.

А також продовження вивчення цього питання допоможе створити цілісне розуміння потенційних переваг, пов'язаних із споживанням часнику.

Часник - продукт, що має чимало корисних властивостей. Споживають його чи не щодня, часто додають як приправу. Але їсти часник потрібно правильно.

Його не бажано вживати людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритом та іншими проблемами зі здоров'ям.

Оскільки в часнику міститься алліцин, що знищує патогенні організми, його вважають природним антибіотиком. Але часник може призвести до появи печії, газів, специфічного запаху.

Зараз ви читаєте новину «Чому краще їсти свіжий часник, ніж сушений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути