Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2018 13:35

Назвали вправи, які сприяють омолодженню

Назвали вправи, які сприяють омолодженню
Високоінтенсивні інтервальні тренування найкраще допомагають запобігти старінню й появі серцево-судинних захворювань. ФОТО: jillianmichaels.com

Високоінтенсивні інтервальні тренування уповільнюють старіння організму. Подібну дію чинять і вправи на витривалість. Однак їхня ефективність в цьому плані є нижчою.

Німецьким вченим вдалося виявити, що такого типу фізичні навантаження здатні підвищувати активність особливого ферменту під назвою теломераза. Ця речовина впливає на довжину частини ДНК, що виконує захисну функцію й відповідає за оновлення клітин людського тіла. Чим активнішою є теломераза, тим швидше клітини оновлюються й за рахунок цього організм не старіє. Активність теломерази пригнічується з віком. Зупинити це й допомагають вправи на витривалість і високоінтенсивне інтервальне тренування. Вони підвищують активність теломерази в 2-3 рази, пише медичний інформаційний ресурс MedicalNewsToday.

Ефективність високоінтенсивного інтервального тренування та занять на витривалість вчені порівнювали із вправами для підвищення опірності. Як виявилося, останні не дають такого ж омолоджувального ефекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені довели користь голодування

"Наші дані підтверджують чинні рекомендації Європейського товариства кардіологів про те, що вправи з нарощування опірності повинні доповнювати тренування на витривалість. Замінювати одне іншим не можна", — каже співавтор дослідження доктор Крістіан Вернер.

Вправи на витривалість привчають організм витримувати фізичне навантаження. Прикладом таких є біг, плавання, велоспорт. Високоінтенсивне інтервальне тренування — це ті ж самі вправи на витривалість, але виконуються вони в декілька підходів з перервами для відпочинку між кожним.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вправи, які сприяють омолодженню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути