Під час голодування в організмі людини виробляються хімічні сполуки, що омолоджують і знижують ризик захвораності на рак.
До такого висновку прийшли вчені університету штату Джорджія, США. Вони проаналізували, як β-гідроксібутират (бета-гідроксімасляна кислота) впливає на процеси старіння, повідомляє "EurekAlert!"
Виявилося, що саме це з'єднання забезпечує зв'язок між обмеженням калорій в організмі та уповільненням старіння. Вчені показали, що бета-гідроксимасляна кислота сприяє омолодженню клітин, що вистилають внутрішню поверхню кровоносних і лімфатичних судин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вражаючі зміни від переходу на вегетаріантсво
Вчені вважають, що в майбутньому стане можливо зімітувати цей ефект за допомогою препаратів, що впливають на гідроксибутират або Oct4, не змушуючи людей голодувати. Це дозволить значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, хвороби Альцгеймера та раку.
Банани, брокколі та сочевиця - продукти, які мають антидепресивний ефект. Вживаючи їх, люди уникають стресу і завжди мають гарний настрій.
Коментарі