середа, 12 вересня 2018 11:36

Вчені довели користь голодування

Вчені довели користь голодування
Під час голодування в організмі людини виробляються корисні хімічні сполуки. Фото: korrespondent.net

Під час голодування в організмі людини виробляються хімічні сполуки, що омолоджують і знижують ризик захвораності на рак.

До такого висновку прийшли вчені університету штату Джорджія, США. Вони проаналізували, як β-гідроксібутират (бета-гідроксімасляна кислота) впливає на процеси старіння, повідомляє "EurekAlert!"

Виявилося, що саме це з'єднання забезпечує зв'язок між обмеженням калорій в організмі та уповільненням старіння. Вчені показали, що бета-гідроксимасляна кислота сприяє омолодженню клітин, що вистилають внутрішню поверхню кровоносних і лімфатичних судин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вражаючі зміни від переходу на вегетаріантсво

Вчені вважають, що в майбутньому стане можливо зімітувати цей ефект за допомогою препаратів, що впливають на гідроксибутират або Oct4, не змушуючи людей голодувати. Це дозволить значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, хвороби Альцгеймера та раку.

Банани, брокколі та сочевиця - продукти, які мають антидепресивний ефект. Вживаючи їх, люди уникають стресу і завжди мають гарний настрій.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели користь голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути