понеділок, 03 вересня 2018 05:25

Що треба їсти, аби забути про стреси і депресію

Що треба їсти, аби забути про стреси і депресію
Банан і шоколад дозволять забути про поганий настрій. Фото: nastroeniya.net

Банани, брокколі і сочевиця — продукти, які мають антидепресивний ефект. Вживаючи їх, люди уникають стресу і завжди мають гарний настрій.

Гострий червоний перець

Чилі, кайенский перець, гіркий червоний перець і паприка - класичні приправи мексиканської та індійської кухонь. Тамтешні жителі знаходяться у верхніх рядках порівняльної таблиці за рівнем щастя. Незважаючи на те, що обидві країни досить бідні і слабо розвинені економічно. Гостра їжа підвищує багато обмінних процесів в організмі, сприяє травленню, поліпшує кровопостачання, в тому числі і головного мозку. Тому кисневе голодування, яка провокує депресію, вам не загрожує, пише comments.ua.

Банани

Фрукт містить в собі амінокислоту триптофан, що добре діє на психіку. Людині, яка регулярно вживає банани, стреси не загрожують. А ще в бананах досить калію, електроліти якого сприятливо впливають на роботу серцевого м'яза.

Брокколі

Ця капуста багата вітамінами групи В, особливо фолієвою кислотою, яка позбавляє від тривожних станів. А ще вона забезпечує організм необхідною клітковиною, очищаючи кишечник від токсинів і позитивно вливає на травлення. Калорійність цього продукту досить низька. Легкість і струнка фігура спрацюють на відмінний настрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ранкові звички можуть спаскудити день

Шоколад

Відомо, що шоколад гарно впливає на настрій. Особливо гіркий, де не менше 50% какао. У какао містяться фенілетиламін (гормон закоханості) і серотонін, що дарує спокій і душевну рівновагу. А ще в ньому присутні поліненасичені жирні кислоти, що сприяють збереженню молодості і краси.

Сочевиця

Найдавніші ліки від нервових розладів. Сочевиця багата вітамінами А, В і залізом. У порції сочевиці міститься 90% денної норми фолієвої кислоти. До того ж це дуже ситна, багата на білки бобова культура, з якої можна приготувати багато смачних страв - гарнірів, супів, а якщо її проростити, то ще й салатів. На відміну від гороху, який складно засвоюється і забирає на травлення багато сил, сочевиця наповнює вас легкістю і радістю. А ще в пророщеної сочевиці накопичується добра доза вітаміну С, який збагачує імунітет, захищаючи від хвороб.

Британські вчені визначили шість звичок, які позитивно впливають на відчуття щастя, тривалість життя і допоможуть поліпшити здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти, аби забути про стреси і депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути