неділя, 02 вересня 2018 05:25

Які ранкові звички можуть спаскудити день

Які ранкові звички можуть спаскудити день
Не можна різко вставати з ліжка. Треба пвільно розтягнути м'язи. Etcetera Media

Різке пробудження, фізичні навантаження і сигарета із кавою зранку можуть зіпсувати день. Тому цих звичок варто позбутися.

Також не бажано їсти зранку десерт і приймати гарячий душ, пише 24apteka.com.ua.

Звичка різко підхоплюватися з ліжка

Кровоносна система і вестибулярний апарат не встигають перебудуватися при різкій зміні положення тіла з горизонтального у вертикальне. В результаті у людини темніє в очах, з'являється запаморочення, а це загрожує падінням з усіма наслідками. Треба, щоб у вас була можливість прийти в себе, потягнутися, розім'ятися для посилення кровообігу і активізації всіх функцій, відповідальних за рух.

Чашка кави і сигарета замість сніданку

Пити каву слід під час полудня, коли відбувається зміна біоритмів. До цього часу організм встигає розтратити більшу частину отриманої за день енергії і потребує дозу речовин, здатних поліпшити концентрацію і пам'ять, підвищити працездатність та настрій.

Десерт на сніданок

Багатий простими вуглеводами, він різко підвищує рівень глюкози в крові, миттєво створюючи відчуття ситості, яке триває недовго. Якщо таке відбувається регулярно, то є великий ризик стати пацієнтом ендокринолога і заручником важкої хвороби - цукрового діабету. Але і повна відсутність сніданку також не несе нічого хорошого. Багаті складними вуглеводами продукти харчування найкраще підійдуть для початку дня. Молочна каша з сухофруктами, мюслі з йогуртом надовго зарядять енергією, а білкова їжа продовжить відчуття ситості, тому для сніданку можна вибрати ісирну запіканку, сир з цільнозерновим хлібом, омлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливішу позу для сну

Гарячий душ з ранку

Гаряча вода сушить шкіру, до того ж не бадьорить, на відміну від прохолодної. Особливо небезпечно митися в гарячій воді в холодну пору року, коли є небезпека застудитися, вийшовши на вулицю з розпареним тілом.

Великі фізичні навантаження

Силові тренування відразу після сну - це найгірше, що можете зробити для свого здоров'я. Багато хто прагне таким чином вирішити проблему зайвої ваги. Але треба розуміти, що великі фізичні навантаження натщесерце вимагають значної кількості енергії, якої у організму в цей час немає. Заняття на голодний шлунок ідеальні для схуднення, але шкідливі для серцево-судинної системи. Звичайно, якщо ви звикли вставати о 5 ранку, неспішно снідати і через годину після їжі відправлятися на фітнес, то ніяких проблем зі здоров'ям виникнути не повинно.

Перегляд або читання неприємних новин

У звички переглядати вранці новини, "подорожувати" соціальними мережами і дивитися телевізор є чимало негативних сторін. Серед приємних телепередач завжди знайдуться ті, які зіпсують настрій і змусять понервувати. За читанням коментарів в інтернеті людина не помічає, скільки їжі встигає поглинути за сніданком, що сприяє набору ваги і запізненню на роботу. Тому краще збиратися в спокійній обстановці, коли ніщо не відволікає від важливих справ і не заважає зосередитися на головному.

Британські вчені визначили шість звичок, які позитивно впливають на відчуття щастя, тривалість життя і допоможуть поліпшити здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Які ранкові звички можуть спаскудити день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути