Перехід на вегетаріантсво знижують ризик серцевих захворювань та раку.
Про це передає ВВС.
В останні роки вегетаріанство стали особливо популярними. Люди при цьому обмежують себе в м'ясі, рибі, желатині, молочних продуктах та яйцях.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили пору року, коли найкраще працює мозок
До групи заборонених продуктів входять також макарони та майонез, бо в складі є яйця. Як не дивно, тут також є й вино, адже при його виготовленні використовують риб'ячі кісти або тваринні протеїни.
Веганська дієта може загрожувати нестачею вітаміну D. Ставши веганом, потрібно вживати деякі види соєвого молока, рисове молоко, органічний апельсиновий сік та злаки.
Найбільше йоду містить коров'яче молоко, значно менше – мигдалеве молоко. Доведеться окремо приймати харчові добавки та їсти водорості, зокрема, морську капусту.
Вітаміну B12 нема у насінні, горіхах чи овочах – врятують пластівці, збагаченими вітамінами або поживними дріжджами.
Аромат розмарину покращує роботу мозку людини. Особливо ті області, які відповідають за пам'ять. Науковці встановили взаємозв'язок між нею та цією рослиною.
Вдихаючи запах ефірних олій розмарину, група людей показала поліпшення результатів в різноманітних тестах на пам'ять і візуалізацію.
Інше дослідження показало, що люди, які страждають від старечого недоумства і хвороби Альцгеймера, відчули істотне поліпшення стану від ароматерапії розмарином.
Коментарі