Високоградусні напої не слід заїдати солодощами, жирним м'ясом та салатами із майонезом. Можуть викликати печію й нудоту. Запивати газованими напоями також не варто, адже вони пришвидшують сп'яніння.
Про це Gazeta.ua розповідає столичний дієтолог Андрій Маковецький.
"Міцні напої раджу закушувати тваринними жирами. Наприклад, канапками із маслом й ікрою, або сиром: маскарпоне, філадельфія чи просто російським. Вони уповільнюють потрапляння алкоголю в кров, частково його виводять. Також добре їсти горішки, насіння й фрукти. Якщо заїдати м'ясом, олів'є чи оселедцем під шубою із різними соусами - почнеться бродіння у шлунку та в кінцевому результаті все закінчиться нудотою", - каже дієтолог.
Запивати газованою та солодкою водою не варто. Вона пришвидшує всмоктування алкоголю в кров й людина скоріше п'яніє. Краще віддати перевагу сокам чи морсам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені довели зв'язок між харчуванням і когнітивними здібностями
"Щоб уповільнити цей процес за півгодини до застілля слід з'їсти 20-30 грамів масла. Також перед святкуванням можна випити зелений смузі. Для цього збити у блендері 150-200 мл води, шпинату, петрушки, або іншої зелені від 30 до 70 грамів та столову ложку меду. Як це працює? Алкоголь закислює організм, а зелень містить хлоропласти та хлорофіли, які навпаки знімають окислювальні процеси алкоголю й він менше впливає на організм. Випити такий коктейль можна і з ранку - на наступний день. Нормалізує мікрофлору кишківника, кислотність та покращує самопочуття", - говорить Маковецький.
Будь-яка доза алкоголю шкідлива. Збільшує ризик розвитку раку підшлункової, стравоходу, печінки, прямої кишки, молочної залози. Люди, які надмірно споживають алкоголь, мають вищі ризики серцево-судинних хвороб, гіпертензії та ожиріння.
Змішування антибіотиків із алкоголем може спровокувати або посилити вже існуючі побічні ефекти ліків, такі як: шлункові спазми, нудота або блювання, головні болі та прискорене серцебиття.
Коментарі