середа, 30 грудня 2020 02:28

Дієтолог‌ ‌розповів,‌ ‌які‌ ‌продукти‌ ‌краще‌ ‌не‌ ‌поєднувати‌ ‌з‌ ‌алкоголем‌ ‌

Дієтолог‌ ‌розповів,‌ ‌які‌ ‌продукти‌ ‌краще‌ ‌не‌ ‌поєднувати‌ ‌з‌ ‌алкоголем‌ ‌
Будь-яка‌ ‌доза‌ ‌алкоголю‌ ‌шкідлива.‌ ‌Збільшує‌ ‌ризик‌ ‌розвитку‌ ‌раку. Фото: Mahrael Boutros from Pexels

‌Високоградусні‌ ‌напої‌ ‌не‌ ‌слід‌ ‌заїдати‌ ‌солодощами,‌ ‌жирним‌ ‌м'ясом‌ ‌та‌ ‌салатами‌ ‌із‌ ‌майонезом.‌ ‌Можуть‌ ‌викликати‌ ‌печію‌ ‌й‌ ‌нудоту.‌ ‌Запивати‌ ‌газованими‌ ‌напоями‌ ‌також‌ ‌не‌ ‌варто,‌ ‌адже‌ ‌вони‌ ‌пришвидшують‌ ‌сп'яніння.‌ ‌ ‌

‌Про‌ ‌це‌ ‌Gazeta.ua‌ ‌розповідає‌ ‌столичний‌ ‌дієтолог‌ ‌Андрій‌ ‌Маковецький.‌ ‌ ‌

‌"Міцні‌ ‌напої‌ ‌раджу‌ ‌закушувати‌ ‌тваринними‌ ‌жирами.‌ ‌Наприклад,‌ ‌канапками‌ ‌із‌ ‌маслом‌ ‌й‌ ‌ікрою,‌ ‌або‌ ‌сиром:‌ ‌маскарпоне,‌ ‌філадельфія‌ ‌чи‌ ‌просто‌ ‌російським.‌ ‌Вони‌ ‌уповільнюють‌ ‌потрапляння‌ ‌алкоголю‌ ‌в‌ ‌кров,‌ ‌частково‌ ‌його‌ ‌виводять.‌ ‌Також‌ ‌добре‌ ‌їсти‌ ‌горішки,‌ ‌насіння‌ ‌й‌ ‌фрукти.‌ ‌Якщо‌ ‌заїдати‌ ‌м'ясом,‌ ‌олів'є‌ ‌чи‌ ‌оселедцем‌ ‌під‌ ‌шубою‌ ‌із‌ ‌різними‌ ‌соусами‌ ‌-‌ ‌почнеться‌ ‌бродіння‌ ‌у‌ ‌шлунку‌ ‌та‌ ‌в‌ ‌кінцевому‌ ‌результаті‌ ‌все‌ ‌закінчиться‌ ‌нудотою‌", - каже дієтолог. ‌

Запивати‌ ‌‌газованою‌ ‌та‌ ‌солодкою‌ ‌водою не варто.‌ ‌Вона‌ ‌пришвидшує‌ ‌всмоктування‌ ‌алкоголю‌ ‌в‌ ‌кров‌ ‌й‌ ‌людина‌ ‌скоріше‌ ‌п'яніє.‌ ‌Краще віддати перевагу сокам чи морсам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені довели зв'язок між харчуванням і когнітивними здібностями

"Щоб‌ ‌уповільнити‌ ‌цей‌ ‌процес‌ ‌за‌ ‌півгодини‌ ‌до‌ ‌застілля‌ ‌слід‌ ‌з'їсти‌ ‌20-30‌ ‌грамів‌ ‌масла.‌ ‌Також перед‌ ‌святкуванням‌ ‌можна‌ ‌випити‌ ‌зелений‌ ‌смузі.‌ ‌Для цього збити‌ ‌у‌ ‌блендері‌ ‌150-200‌ ‌мл‌ ‌води,‌ ‌шпинату,‌ ‌петрушки,‌ ‌або‌ ‌іншої‌ ‌зелені‌ ‌від‌ ‌30‌ ‌до‌ ‌70‌ ‌грамів‌ ‌та‌ ‌столову‌ ‌ложку‌ ‌меду.‌ ‌Як‌ ‌це‌ ‌працює?‌ ‌Алкоголь‌ ‌закислює‌ ‌організм,‌ ‌а‌ ‌зелень‌ ‌містить‌ ‌хлоропласти‌ ‌та‌ ‌хлорофіли,‌ ‌які‌ ‌навпаки‌ ‌знімають‌ ‌окислювальні‌ ‌процеси‌ ‌алкоголю‌ ‌й‌ ‌він‌ ‌менше‌ ‌впливає‌ ‌на‌ ‌організм.‌ ‌Випити‌ ‌такий‌ ‌коктейль‌ ‌можна‌ ‌і‌ ‌з‌ ‌ранку‌ ‌-‌ ‌на‌ ‌наступний‌ ‌день.‌ ‌Нормалізує‌ ‌мікрофлору‌ ‌кишківника,‌ ‌кислотність‌ ‌та‌ ‌покращує‌ ‌самопочуття"‌, ‌-‌ ‌говорить ‌Маковецький.‌ ‌ ‌

Будь-яка‌ ‌доза‌ ‌алкоголю‌ ‌шкідлива.‌ ‌Збільшує‌ ‌ризик‌ ‌розвитку‌ ‌раку‌ ‌підшлункової,‌ ‌стравоходу,‌ ‌печінки,‌ ‌прямої‌ ‌кишки,‌ ‌молочної‌ ‌залози.‌ ‌Люди,‌ ‌які‌ ‌надмірно‌ ‌споживають‌ ‌алкоголь,‌ ‌мають‌ ‌вищі‌ ‌ризики‌ ‌серцево-судинних‌ ‌хвороб,‌ ‌гіпертензії‌ ‌та‌ ‌ожиріння.‌ ‌

Змішування антибіотиків із алкоголем може спровокувати або посилити вже існуючі побічні ефекти ліків, такі як: шлункові спазми, нудота або блювання, головні болі та прискорене серцебиття.

Зараз ви читаєте новину «Дієтолог‌ ‌розповів,‌ ‌які‌ ‌продукти‌ ‌краще‌ ‌не‌ ‌поєднувати‌ ‌з‌ ‌алкоголем‌ ‌». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути