Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2024 14:50

Як відмити жовтизну в холодильнику без великих витрат: п'ять способів

Як відмити жовтизну в холодильнику без великих витрат: п'ять способів
П'ять способів, як відмити жовтизну в холодильнику Фото: pinterest

Якщо холодильник всередині пожовтів - це не лише естетична проблема, але й ознака накопичення бактерій та забруднень.

Щоб повернути йому чистий вигляд та запобігти появі неприємних запахів, варто знати кілька простих та ефективних методів очищення.

Мило для прання

У боротьбі з плямами й жовтизною пластику в холодильнику може допомогти господарське мило. Намочіть у теплій воді м'яку губку, додайте трохи мила, а потім акуратно протріть забруднені ділянки. Залиште засіб на кілька хвилин, щоб він зміг подіяти, а потім протріть поверхню чистою губкою.

Спирт

Спирт може стати вашим союзником, якщо проблема серйозніша. Однак перед використанням важливо протестувати його на невеликій ділянці холодильника. Це необхідно, щоб переконатися, що спирт не пошкодить матеріал. Якщо все гаразд, змочіть у спирті звичайний ватний диск і ретельно потріть поверхню, що потребує відбілювання.

Гель для миття посуду

Засіб для миття посуду теж може виявитися корисним. Знімні полиці та інші деталі холодильника замочіть на кілька годин у теплій воді з мийним засобом. Після цього змийте розчин із деталей водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхак з папером, який здатний прибрати сморід з холодильника

Хлоровмісні відбілювачі

Хлоровмісні відбілювачі - ефективний засіб для боротьби з жовтизною. Розведіть засіб у воді відповідно до інструкції та замочіть пластикові деталі на кілька годин. Потім ретельно їх промийте і висушіть.

Суміш із харчової соди та прального порошку

Суміш харчової соди та прального порошку також може допомогти. Столову ложку соди з'єднайте з такою ж кількістю прального порошку та 1 л води. Рівномірно нанесіть розчин на пожовклі ділянки холодильника, залиште на кілька годин, а потім ретельно промийте водою і висушіть.

Відбілити кришку унітазу від жовтизни можна за допомогою одного бюджетного способу. Дорогих хімічних засобів для цього не знадобиться.

Знадобляться окріп і лимонна кислота. Щоб помити кришку, її найкраще зняти. Для цього потрібно або потягнути на себе кришку і трохи похитати, або відкрутити кріплення унітазу з боків знизу. Усе залежить від конструкції.

Зараз ви читаєте новину «Як відмити жовтизну в холодильнику без великих витрат: п'ять способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути